[]

Ev almak hk

diyelim ki temmuz ayında, dolarda ani bir yükseliş oldu (aralık tarzı veya ona yakın) dolar 22-23tl oldu.

bu anında ev fiyatlarına yansıyor mu?
genel olarak ev piyasası bu gibi durumlara nasıl tepki veriyor yani?

 
Kanka Kandıra da tarlam var. Zamanında 10500 frank bozdurup aldım. Dolar 20 lira olsa yarın; 10500 franki, Türk lirasına çevirip en az ücreti tayin ederim. Daha ucuzuna da hayatta vermem. Ev için de aynısı geçerli. Böyle anı bir artısla alıcı bulur musun? Hiç sanmam. İhtiyacı olan mutlaka fiyat kıracak.


  • allah yazdiysa bozsun  (15.04.22 07:47:19) 
Yansir.


  • baldur2  (15.04.22 07:59:25) 
Hatta soyle soyleyeyim nominal olarak evler dolardan daha fazla kar ettirdi dolardan son 1 yilda.


  • baldur2  (15.04.22 08:00:12) 
Dolar artınca demir, çivi, beton, çimento, tuğla, alçı, boya filan da artar. Malzeme artınca işçilik ücretleri de artar. Bunlar artınca daire maliyeti artar. Konut maliyeti artınca müteahhitler de fiyat artırır.


  • etna  (15.04.22 08:07:51) 
haftalık hatta günlük "fiyat güncellemeleri" oluyor ama hep yukarı yönlü :D


  • selam  (15.04.22 08:17:59) 
hayır hemen tamamı yansımaz, konut piyasası o kadar esnek değil.
ani yükselişlerde hızlı hareket ederseniz henüz fiyatı artmamış evi alabilirsiniz.

  • nuisance  (15.04.22 10:10:03) 
Neredeyse dakika dakika yansıyor, özellikle kur çok labil olunca. Ancak, kepçe kepçe artırıp kaşık kaşık indiriyorlar ekseriyetle.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (15.04.22 11:10:04) 
Yabancılar yığılma yapmadan önce yansımıyordu. Sadece krediler düştüğünde hayvan gibi yükseliyordu.


  • baal  (15.04.22 22:03:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.