[]

İş yeri

Merhaba

Ben Bursa'da bı ofiste işe başladım. Daha önce yarı zamanli çalışıyordum iki senedir evden, ilk kez kendi alanımde işe girdim. Asgariye başladım resmen ve sürekli çalışmamız bekleniyor ofiste. Kamerayla izleniyoruz ve stresten sigaraya başlamıştım iş yerinde sadece iki kez içiyordum bı sabah bir öğleden sonra. Zaten bir kez çalışanlardan biri uyardı iki kişi birlikte çıktığımız için, bugün de patron sigara icmiyoruz burda falan dedi. Bana çok saçma geliyor bu kadar kısıtlanması, sürekli çalısamam 5 dklik molaya ihtiyacım oluyor. İyi bı üniversiteden mezunum va yüksek lisansim var. Burayı deneyimim olsun ve ailem yanlarında olmamı istediği için tercih ettim ama daha önce hiç bu kadar insanı sıkan çalışma ortami görmemiştim. Ne yapayım bilmiyorum. Normal mi bunlar sizce? Önceden evden calisiyorken şu anda ciddi yorucu bir tempodayim. Herkes mesaiye kalıyor ama asgari alıyoruz, çok kötü geliyor bana bu şartlar.

(İçeride sigara içmiyorum, günde iki kere 5 dk sigara molası veriyorum balkonda.)

 
yani anlattiginza gore normal degil ama sizin baski kavramini nasil yorumladiginizda onemli.
yani normal olabilir siz abartiyor olabilirsiniz veya gercekten nefes aldirmiyorladir.

ben daha cok ortamin dedikoduya meyilli oldugu izlenimi aldim, muhtemelen kamera olmasada patronun bi adami her haraketinizi kontrol edip bildiriyordur

5 dakika gec geldi, ogle yemegine 3 dakika erken cikti gibi
uzun lafin kisasi
is arayin mumkunse en azindan kurumsal olsunki calisan olarak haklarinizi eksiksiz alin.
  • cairo  (14.04.22 23:00:45) 
Dediğin gibiyse (içeride sigara içme hariç) normal değil. Ve belli ki o işe girecek çok kimsenin olduğunu biliyorlar.
Biraz işe odaklan zorlu da olsa denetim kazan ve daha sonra başka yer arayışına gir istersen.
Kamera olayı da herkesin gördüğü bir yerdeyse o da sorun değil.
İçerideki kamera da çok problem edilecek şey değil.
çalışanı her an gözetlemekten ayrı olarak yaşanan olumsuzlukların çözümünde kullanılan bir araç olarak bakmak lazım.
Yoksa patron olunca yapılacak ufak şımarıklıklar arasında sayılacak bir şey değil.
  • Erva  (14.04.22 23:07:38) 
Yani çok ihtiyacınız yoksa yüksek lisans mezununu asgari ücret ile çalıştıran bir şirkette çalışmayın bence. Asgari ücret dediğiniz şey vasıfsız işçiye verilmesi gerekilen bir seyken bizim ülkemizde yeni mezun herkese bu maaşı veriyorlar.


  • fraise  (14.04.22 23:08:14) 
Senin anlattığın kadarıyla söylüyorum; çok kötü patronlarla da çalıştım ama hiç birisi ne sigaraya ne tuvalete ne yemeğe filan karıştılar. Normal değil tabiki ama özel sektöre de hoş geldin.


  • etna  (14.04.22 23:21:31) 
Boş ver tecrübeyi falan. Böyle bi yerde çalışılmaz. İstifayı bas çık. Sigara molasına izin yok, asgari ücret falan çekilecek dert değil.


  • mg3929  (14.04.22 23:28:11) 
Ancak işe çok ihtiyacınız varsa yeni iş bulana kadar çalışın. Aksi durumda ne kadar erken ayrılırsanız o kadar iyi.


  • yercekimini kendine ceken adam  (14.04.22 23:53:14) 
İsteseniz de uzun vadede çekilecek yer gibi gelmiyor kulağa. İçerik bilemiyorum da kamerayla izleme de manyakcaymis. İşin kendi stresine stres ekleyen bir sey. Boyle yerlerde insanlar bence giderek çalışıyormuş gibi gozukmeyi ama çalışmamayi öğrenir ama illa ki zerre tatmin bulunamayan bir şey olur sonuçtan. Ücret tarafında da tatmin edici bir şey yokmuş. Yeni bir yer aramak için bir sürü sebep var.


  • encokbenisevinnolur  (15.04.22 01:24:32) 
Olması gereken o zaten, günde 2 defa sigara+çay molası, bir de öğle yemeği molası. Daha ne olsun? Diğer türlü serbest olduğunu düşün, bokunu çıkartır işçi milleti.


  • el conquerador  (15.04.22 01:41:50) 
öyle yerde çalışılmaz kendine yazık ediyorsun.


  • birmilyonunvarmi  (15.04.22 08:23:15) 
haftada çalışma süresi olarak 45 saati aşıyorsan mesai parasını yazılı olarak talep et vermek zorunda (geçmiş dahil)
öğlen arası 1 saat veriliyorsa sigara molaları bu sürenin içinde sayılıyor
o konuda haksız olmanla birlikte bu sebeple işten atamaz
  • mantık  (15.04.22 10:12:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.