[]

Yazılımda tercih edilmesi gereken baz sektör nedir?

Baz sektörden kastım aslında “alanında çok iyi” ama baz sektörü yazılım olmayan bir holdingde işe girmek mi yoksa baz sektörü yazılım olan iyiden hallice bir firma mı tercih sebebi olmalı ileriye dönük kariyer planlaması için? Maaşların ve koşulların aynı olduğunu düşünelim ve bir örnekle açıklayayım:

Mesela medipol hastanelerine bağlı arge biriminde hasta kayıt kabul sistemi ve randevu sistemi üzerine bir iş teklifi var ve softtech gibi iyi seviyede bir yazılım firması var ve burada da yine benzer teknolojilerle bir iş yapıyorsunuz. Kariyer planlaması için (kariyer planlamasından kastım cvnizde daha tercih edilir olduğunuz izlenmi vermesi) hangisi tercih sebebidir? Neden?


 
Sektor yazilima yakin degilse girme, yoneticin cok alakasiz bir adam olur muhtemelen.

Ilac firmasinda arkadasimin yoneticisi doktordu mesela, kafayi siyirip cikmak zorunda kaldi.
Finanscilarla falan da calismak cok zor.
Ayrica yazilim sirketi degilse yazilimciya deger vermez, maas vermez.

Normalde bankayi da tavsiye etmem ama bankalar yazilim sirketlerini ayirdi bagimsiz takiliyorlar, hastanelerde ise boyle bir durum yok.
Para kazandiran adam degilsin sevmezler seni.

Yillardir ben de genelde alakasiz sektorlerde calisiyorum mobbing firtinasiyla gecti omrum.
  • divit  (15.04.22 02:22:13) 
baz sektörü yazılım olmayan büyük çaplı kurumsal firmalarda da bir cto ve altında çalışan bir teknoloji departmanı oluyor genelde. bunun kıyasını yapınca çok farklı gelmiyor. ancak dediğiniz gibi kücük bir bt departmanı olan yerleri softtech gibi bir firma ile kıyaslamam. konfor açısından belki daha rahat olabilir.


  • dr doofenshmirtz  (15.04.22 02:30:35) 
@divit
Açıkçası alakasız sektörde 4 takımdan oluşan arge birimi var ayrıca. Bu ne kadar belirleyicidir bilemiyorum çünkü daha önce hiç yazılım sektöründe çalışmadım.
Diğeri ise ödeme sistemleri üzerine bir yazılım firması. E-tahsilat falan yapıyorlar, hatta ünlü bir ön ödeme kart sisteminin de sahibiler(banka değil)
  • filipis  (15.04.22 02:31:50) 
ben bu işe şöyle bakıyorum, şirket ne yapıyor oluyorsa olsun knedi işini yapan bir firma olsun.

örn: yazılım sektöründe olup müşteri için yazılım yapan bir firmadansa, ayakkabı satan bir firmanın e-ticaret sitesini yapıp işletmek çok daha iyi, rahat, eğitici oluyor.
  • selam  (15.04.22 07:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.