[]

Amerikan şirketlreinin hissesini almak mümkün mü?

midas uygulamasını hariç tutuyorum (çünkü hala güvenemiyorum),
ben gidip; tesla, apple, amazon hisselerini satın alabilir miyim? bildiğim kadarıyla en düşük lotları 1000-3000 dolar arası falan. bu parayı sağlayıp bunları alabileceğim bir yer/yöntem var mıdır?



 
İş bankası uygulaması üzerinden alıp satabiliyorsunuz ama komisyonları biraz yüksek olabiliyor.

Onun dışında garanti bbva da galiba yurtdışı hisse hesabı açmanıza imkan sunuyor.

Bir de aracı kurumlar var ama bu kurumların birçoğunun alt yatırım limiti var. Atıyorum minimum 10bin dolar gibi.

Midas'a ben de güvenemedim. Parçalı alım falan sıkıntılı konular gibi geldi bana. Bir de temettü vb. konularla ilgili de bir netlik göremedim orada.
  • anten  (14.04.22 15:07:31 ~ 15:27:23) 
midas'a guvenmeyip kime guveniyorsunuz merak ettim? midas'ta parcali alim da var ustelik. yabanci alternatifler ise interactive brokers ve td armitrade.
detaylar icin asagidaki blogda gezinebilirsiniz.

pintidegiltutumluyum.com
  • bay b  (14.04.22 15:09:02) 
Midasa hiç güvenmiyorum. İş bankasından alabilirsin


  • kapitalist gerilla  (14.04.22 15:36:50) 
Gedik var, güvenirsen tabi. Ben Midas'ı tercih ediyorum, Gedik'i yerli borsada kullanıyorum.


  • tiny penny  (14.04.22 15:38:48) 
50bin$'dan fazla paran varsa araci kurumlarla gidip hisse başı 15-20$ alım satım komisyonu ödeyip alabilirsin. 50k$ için bu rakamlar koymaz. 20 hisse alıp satsan 40x20=800$ pek ırgalamayabilir.

o kadar büyük paran yoksa midas'tan başka iyi alternatifin yok.

midas'ın abd aracılığını Alpaca Securities yapıyor. mümkün değil ama midas bugün yok olursa ve tüm ekip ölüp yok olursa gidip hisselerini alpaca üzerinden alabiliyorsun. çünkü paran orada oluyor. midas ayrıca hem spk tarafından lisanslı hem de abd'de sec tarafından onaylı takas saklama kurumlarıyla anlaşmalı ilerliyor. takas'ta da paraları velox üzerinde tutuluyor.

@anten parçalı hisse ve temettü ile alakalı net bilgiler göremedim demiş ama hiç araştırmamış belli. sitelerinde sıkça sorulan sorularda ilk soru parçalı hisselerde temettü zaten :D

midas'ta bende parçalı qualcomm hisselerine geçen mart sonunda %1,66 civarında temettü verildi. 2,78 tane hisse vardı 2,78'in %1,66'sına göre temettü aldım.
  • avatar is back  (14.04.22 15:43:27 ~ 15:46:03) 
Ben merak edip bankadan almaya bakmıştım. Yani pek bilgim yok.
Komisyon ücreti 10.000 dolarlık alıma göreydi minimum.

Yani 100 dolarlık hisse de alsan 10.000 dolarlığa göre komisyon veriyorsun, 10.000 dolar alsan da. (15.000 dolarlık alırsan 15.000'e göre)
Bir de oradan edindiğin kazancı Türkiye'ye geri çektiğinde bir form doldurup gelir beyan etmek ve vergi ödemek gerekiyormuş galiba.

Dediğim gibi, konuyu bilmiyorum ama 5-10 dakika araştırdım, bunlar varmış diye anladım, vazgeçtim.
Yabancı hisse fonu almak gerekiyor bu işlerle uğraşmamak için herhalde.

Bilen arkadaşlar doğru olup olmadığını açıklasın.
  • michael_knight  (14.04.22 16:23:29) 
Interactive Brokers kullanıyorum, işlem başına 1$ komisyon ödüyorum.


  • burka  (14.04.22 16:51:54) 
Oyak Yatırım var. Dijital ortamda hesap açabiliyorsunuz.
Komisyon oranları asgari 20$ veya 30 € olacak şekilde Binde 2,5

Geçen gün de yazmıştım başka bir soruya. İş Bankası uygulaması üzerinden yabancı borsalara girilemiyor. İş yatırım ayrı bir kuruluş, onu da veb sitesinden inceleyebilirsiniz.
  • Mirket  (14.04.22 18:41:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.