[]

Kitaba tarih atma

Bazen okumak için ödünç aldığım kitaplarda görüyorum. İlk sayfaya adını soyadını yazıp tarih atmış oluyor bazı insanlar. ben yapmıyorum. siz yapıyor musunuz? yapılmasını nasıl karşılıyorsunuz?




 
32 senedir yapıyorum.


  • duster  (14.04.22 09:29:10) 
35 senedir yapıyorum, yanına da hangi şehirdeysem slaş kısaltma.


  • sinematikcrop  (14.04.22 09:38:57) 
manasız buluyorum.


  • bohr atom modeli  (14.04.22 10:07:07 ~ 10:07:25) 
Sadece isim yazıyorum, normal koşullarda tarih atmıyorum ama hayatımda ilk kez gittiğim bir yerden hatıra kalsın diye kitap alınca tarih ve neresi olduğunu da yazıyorum.

Onun dışında manasız buluyorum +1
Amazon'dan aldığım bir koli kitaba tarih yazmanın ne gereği var.
  • kobuzchu kiz  (14.04.22 10:20:19) 
isim, tarih, aldığım şehir (İstanbul'dan aldıysam bir de semt)

önemli bir kitapsa sonuna okuyup bitirdiğim tarihi de yazarım. hayatımın hangi döneminde hangi kitapları edinmişim ve okumuşum bunu takip etmek hoşuma gidiyor. ayrıca nereden aldığım da nostalji yaratıyor hatırlayınca. (internetten pek alışveriş yapmam)
  • Mossy  (14.04.22 11:14:07 ~ 11:16:26) 
Ben tarih ve aldığım şehri yazıyorum. Hayatım boyunca farklı şehirlerde ve ülkelerde yaşadığım için kitabın kapağını açıp baktığımda nereden, ne zaman almışım görmek hoşuma gidiyor.


  • fraise  (14.04.22 11:15:51) 
Bunu yapan insanların çeşitli motivasyonları var. Kitabı aldıkları tarihi, okumaya başladıkları tarihi ya da okumayı bitirsikleri tarihi yazabiliyorlar. Kitap hediye geldiyse bunu yazabiliyorlar. Bazıları kitapla ilgili kısa fikirlerini yazıyor.

Bunu yapan insanlar, böyle yaparak kitabı kendi geçmişlerinin bir parçası olarak hissediyorlar benim anladığım kadarıyla. O tarihe bakınca o kitabı okuduklarında hissettikleri şeyler ve bunun üstünden o yılda nasıl bir insan olduklarını hatırladıklarını söylüyorlar, kendilerindeki değişimi takip edebiliyorlar. Bu kadar kesin ifade etmiyorlar gerçi, bunlar benim çıkarımlarım.

Böyle şeylere önem veriyorsanız siz de deneyebilirsiniz. Ben yapmıyorum, hatta ben özellikle kitapla ilgili notlarımı ayrı defterlere tutup, sayfa kıvırmak yerine ayraç kullanıyorum. Bana da yıllar sonra dönüp kitabı tekrar okumak istersem ve onda izler bıraktıysam eski düşüncelerimin etkisinde kalırmışım gibi geliyor. Bu yüzden tertemiz tutuyorum özellikle.
  • akhenaten  (14.04.22 11:20:09) 
Ben de yapıyorum hem kendime hatırlatma gibi oluyor hem de birine ödünç verirsem ona da hatırlatma oluyor :)


  • anyelios  (14.04.22 14:52:40) 
Akhenaten +1 kütüphanemdeki çoğu kitapta vardır. Olmayanları görünce eksik hissediyorum


  • fff02561  (14.04.22 16:33:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.