[]

Açıköğretim mezunu iyi üniversitelerde yl yapabilir mi?

Aöf bölümünden mezun olan biri ortalaması iyi ise alesten iyi bir not alarak iyi üniversitelerden birine (boğaziçi, ytü gibi) kabul alma şansı var mı? Yoksa aöfü gören kurul hocaları direkt olumsuz gözle bakıp elerler mi?




 
Yapabilir. AÖF çoğu özel üniversiteyle aynı ayarda.


  • nvidia  (13.04.22 23:00:44) 
Benim okulum yüksek lisans için bilim sınavı yapıyordu. Bilim sınavı varsa biraz zor o iş. Ales iyi olsa da alan hakkında bilgi iyi durumda değilse kabul etmeyebilirler.


  • dissendium  (13.04.22 23:46:20) 
Eğer kendini yeterince geliştirdiysen o alanla ilgili ve yazılı veya sözlü bilim sınavında iyi bir puan alabileceksen neden olmasın? AÖF'ün statü yönünden bir eksisi yok, yine üniversite mezunusun. Sadece bölümün hocaları AÖF mezunu istemem diyip el altından düşük puan verip çaktırırlarsa sıkıntı olur. Ama dediğim gibi kendini geliştirdiysen ve her sorulanı cevaplayabiliyorsan sorun olmaz.

Bir de AÖF mezunu olduğun için eğer varsa sözlü sınavda biraz yüklenebilirler.
  • mantheman  (13.04.22 23:56:36) 
Elerler


  • Hallegadola  (14.04.22 00:45:46) 
kişinin alan bilgisi iyi seviyedeyse ve bunu bilim/kabul sınavında veya mülakatta jüriye gösterebilirse gayet mümkün.
yeterli gereksinimlere sahip(dil, alan bilgisi, ales) ve ne istediğini bilen adaya genelde şans verilir.
ama elbette aöf olmasının ciddi dezavantajı var. bu da kişi alan bilgisini kendisi ekstra çaba göstermedikçe iyi seviyeye getiremez. çünkü aöf çoğu okula göre daha yüzeysel kalıyor. aöften daha yüzeysel eğitimlerin verildiği örgün yerler de var bu memlekette.

kimse kafadan şuradan mezunsun olmaz diye elemez. zaten o seviyeye geldiyseniz altı dolu olmalı. öylesine bir deneyeyim kafasındaysanız şansınız çok çok düşük. aklı başında bir akademisyen bu kadar sığ bakamaz. burası türkiye. en iyi okul diye bahsettikleriniz bile top 500'de yer almıyor. edirne'nin ötesinde kimsenin bildiği yok nerdeyse.
  • debian  (14.04.22 03:56:44) 
aöf mezunları diğer aranan şartlara da sahipse havayolu şirketlerinin pilot yetiştirme programına dahi katılıyorlardı. yüksek lisansa hayli hayli kabul alırlar. yeterki istekli ve konusunda bilgili olsun, yabancı dili olsun.


  • pardus  (14.04.22 04:01:42) 
boğaziçi'ne %99 kabul alamazsınız. %1 bile ihtimal vermiyorum aslında ama bölümden bölüme değişebilir diye %1 ihtimal veriyorum. tek diplomanızın bu olduğunu varsayıyorum.
YTÜ'ye kabul alabilirsiniz. Bu yıl örneğin YTÜ mülakat vs. yapmadı. Adaylar başvuru yaptılar ve otomatik olarak sıralandılar. ODTÜ de pandemi sebebiyle 2020'de mülakat yapmamıştı herhalde. ALES ve ortalamanız yüksekse mülakat olmayan yerlerde şansınız yüksek.

  • ted  (14.04.22 09:43:34) 
AÖF bitirip yurtdışında yüksek lisans yapan arkadaşım var.
Hani buradaki snob akademisyenler beğenmezse aklınızda olsun:)
Hatta iyi ki Türkiye'dekiler kabul etmedi diye seviniyor.
  • anten  (14.04.22 09:59:41 ~ 10:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.