[]

Kiracılı ev satın alırken

Tahliye taahhütnamesi ne zaman hazırlanır?
Evi almadan önceyse (ki mantıklı olan bence bu) hazırlanan belgede ev sahibi olarak henüz ben olmayacagım.
O zaman mevcut ev sahibiyle kiracı arasında mı yapılması gerekir?


 
Evi kiracılı satın alınca önceki sözleşme otomatik devam ediyor yanlış bilmiyorsam.

Kiracı niye imzalasın.

Hadi diyelim imzalayacak, önceki ev sahibi ile imzalarsa ev satıldıktan sonra artık önceki ev sahibinin geçerliliği olacak mıdır ? O kişi ev sahibi değil artık.
  • ceketimi alip cikcam  (13.04.22 22:33:10) 
Seninle ilgisi yok, kiraya verilirken yapılması gerekir.


  • ehti  (13.04.22 22:49:03) 
Bi de aman diyim, kiracılı ev no no


  • ehti  (13.04.22 22:49:17) 
Kendin oturacaksan once kiraci ciksin sonra satisi yap derim. Aylarca surunebilirsin diger turlu.


  • brkylmz  (13.04.22 23:01:30) 
kendin oturacaksan taahhütnameye falan gerek yok. evi satın alınca 1 ay içinde noterden eve taşınacağını ve tahliyesini istediğini belirten bir ihtar çekeceksin ve en geç 6 ay içerisinde boşaltmak zorunda kalacak evi.

ama derdin bu kiracıyı çıkarayım yerine yüksekten başka kiracı alayım ise bu yolu denersen ve çıkardığın adam takipçisi olursa yanarsın. zira bahsettiğim yöntem sadece kendin veya 1.derece yakının taşınacaksa geçerli, eğer ihtardan sonra 3 sene içinde taşınmaz da kiraya verdiğin ispatlanırsa sıkıntı olur.
  • biseysorucam  (13.04.22 23:05:17 ~ 23:07:24) 
Onu taa kiracı alırken ev sahibinin ayarlaması gerekiyor. Ki satış durumunda veya evi boşaltması gerektiğinde falan sorun çıkmasın.

O yüzden o tahliye olayı varmış sanırım ama dedikleri gibi kiracının hemen bulabileceği bir çözümü yoksa durabildiği kadar durmak isteyebilir ve imzalamaz bir şey. Ne kadar çok durursam ilerde o kadar pahalıya ev bulurum diyerek erken de davranabilir. Ama bir şeyleri netleştirmeden yazılı bir söz veremez bence.

Biz da kiracılı aldık, bilmiyorduk durumları. 6 ay bekliycez bakalım. Kirada oturuyoruz mal mal. Başka evimiz de yok. Umarım 6 ay sonrasında da sıkıntı çıkarmaz.
  • ananiyimioguz  (13.04.22 23:09:57) 
İstanbulda ikamet edebilecegim baska bi ev olmaması durumunda belli bir süre zarfında cıkması gerek diye biliyorum ama prosedür nasıl işliyor? Kendim oturacagım.
Kiracısız boş ev bulmak şu an çok zor :(

  • aynenbencede  (14.04.22 06:54:47) 
Şu durum var.

Şimdi ev sahibi ile yapılan kira kontraı nasıl ev satılınca yeni ev sahibiyle devam ediyorsa demek ki ev satılmadan eski ev sahibi ile kiracı arasında tahliye taahüdü imzalansa bu sizi de baglayacak durumda olabilir, nasıl kira kontratosu geçerli ise bu da geçerli olacaktır.

Not: tahliye taahüüdü zaten kiracı ile ev sahibi arasında kiracı ev sahibi ilişkisi varken ve kiralamadan en az bir ay sonra olur.

Sizin yerinizde olsam kiracı ile konuşurum çıkacaksan beni yormayacaksan bu daireyi alacagım de, kiracıdan da 6 ay sonrası için tahliye taahhüdü al yanında dursun.

Dedikleri gibi sen kendin oturacaksan zaten tapu sonrası 30 gün içinde ihtar gönder 6. ay çıkması lazım.

Avukata danış.
  • liberal  (14.04.22 09:25:43) 
yukarda açıklandığı üzere genel hatlarıyla toparlarsak eğer;
- tahliye taahhütnamesi mevcut ev sahibi ve kiracı arasında imzalanabilir ve de noterde imzalanmazsa hukuksal olarak ispatı zor olacağından buna dayalı tahliye davası açmak zordur.
-evde kendiniz oturacaksanız iki yol var;
1. kira sözleşmesi 6 aydan önce sona erecekse sözleşme yenilenmeyeceği ve evin boşaltılması talebiyle ihtarname gönderirsiniz.
2. eğer kira sözleşmesinin bitmesine daha uzun süre varsa evi aldığınız andan itibaren 1 ay içerisinde ihtarname gönderip 6 ay içinde evin boşaltılmasını talep edin.

kiracıyı evden çıkarmak zordur diğer yandan kiracının kim olduğu da önemli yani kurumsal bir yerde çalışıyorsa, takibi mümkün biriyse çok zorlanmazsınız.
ne kadar iyi olursa olsun sizden ek süreler talep edilirse kesinlikle kabul etmeyin çünkü siz vicdan yapıp süre verirseniz ve çıkmazsa o arada bu sefer süreleri de kaçırırsanız çok zorlanırsınız.

-mümkünse bir avukata danışın her şeyi baştan kuralına uygun yürütürseniz sorun olmaz ama tabi dava açılırsa sürelerin uzayabileceğini unutmayın.
  • windymimas  (14.04.22 10:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.