[]

sigortasiz iste calismak

Ogrenci bir arkadasim, armada avmde eli yuzu duzgun bir yer sandigimiz bir yerde barista olarak ise girmisti. Sigorta yapmadilar ve isten ciktiginda 13 gunluk maasi yerine 7 gunluk odeme yaptilar, buna cevap olarak da ''uzun sure calismadiginiz icin bu kadar yardimci olabiliyoruz''gibi bir cevap vermisler. Gunde 12 saat kole gibi calistirip boyle bir sey yasayinca uzucu oluyor haliyle ancak sigortasiz bir iste calistigi icin herhangi bir hak iddia edebilir mi?
yasak olmasina ragmen ucuz diye migros sut kullanan, orijinal kahveleri yerine baska bir yerden alan, alkollerinde chivas satip icine jb dolduran, pahali sarap diye leyla satan bir yer. Gunde 20k kazanip ogrencinin parasina coktuler resmen, neler yapilabilir?



 
Cimer'e yazabilir. Sigorta yatırılmayan günlerde orada çalıştığını kanıtlarsa işin içine SGK giriyor zaten.


  • dissendium  (13.04.22 15:09:37) 
Direkt cimer'e yazsın. Bir de sgk'nın sigortasız işçi çalıştıran yerlerle ilgili destek hattı falan vardı onları arayabilir varsa.


  • mg3929  (13.04.22 15:14:28) 
ankaranin gobegi armada avm de sigortasiz isci calistirmak buyuk cesaret. kac gun calisti arkadasiniz ? eger ise yeni basladiysa sigortasi e devlette onumuzdeki ay gorunur cunku


  • sweetoffice  (13.04.22 15:28:38) 
armada awm nerede bilmiyorum ama oradaki ilçe sosyal güvenlik merkezine gidersen yönlendirirler.

patrona gidip böyle başvuracagım de zaten direkt aradaki maaşı verirler.
  • liberal  (13.04.22 15:33:53) 
@sweet
yok hocam 13 gun calisti ama hic bilgi falan da istememisler ki bu sure boyunca sigorta icin, gercekten 1 liranin hesabini yapan bir yer

  • Lusid*  (13.04.22 16:34:07) 
Çalıştığını kanıtlayabiliyorsa (tanık, belge vs) hizmet tespit davası açsın. 13 gün 13 gündür. Ama ilk aşamada Sgk’ye şikayet etsin. Hem sigortasız çalıştırma hem de eksik ücret sebebiyle.


  • kojonotsuki  (13.04.22 20:39:34) 
aklına gelen her yere şikayet etsin.

1- SGK yok.
2- Paraya çökülmüş.

AVM yönetimi verir mi bilmem ama kamera görüntülerinden falan hangi günlerde orada çalıştığı kabak gibi ortaya çıkar
  • co2s2  (14.04.22 11:42:42) 
keşke işletmenin adını paylaşsanız bizle de en azından bilsek.

hiç uğraşmasın, versin cimer+sgk söke söke alırlar, cezayı da yapıştırırlar oraya.
geçmiş olsun ayrıca, direkt yeni bir iş kovalasın. hukuki süreç uzarsa bile mutlaka ama mutlaka olumlu dönüş olacaktır.
  • rewlack  (14.04.22 13:09:40) 
alo 170'i arayip sikayet olusturacak.


  • bay b  (14.04.22 14:03:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.