[]

en hızlı/kolay pc sıfırlama

iş bilgisayarımı teslim ederken içinde ne var ne yok silmek istiyorum da bunun en kolay yolu nedir siz olsanız ne yapardınız? aslında özel bir şey yok da nolur nolamz diye sadece.




 
Windows sıfırlamak için yöntemler var ama yönetici hesabı gerekir onun için. Eğer yönetici hesabın varsa:

support.microsoft.com
  • himmet dayi  (13.04.22 13:35:02) 
pc tamamen serbest bende hiçbir kısıtlama yok yönetici de benim yani. teşekkürler.


  • floydian  (13.04.22 13:41:51) 
direkt windows'tan sıfırlayabilirsin de, eskiden kişisel şeyler varsa geri getirilemesin istiyorsan sonrasında Ccleaner'ın içinde wiper kısmı vardı. Diskteki boş alanın üstüne 1-3-5 istediğin kadar tekrar tekrar data yazıp siliyor recovery'i imkansız hale getiriyor. Uzun süren bir işlem ama istersen yaparsın.


  • nhk ni youkosu  (13.04.22 14:44:16 ~ 14:44:34) 
Format atılsa da içindeki veriler üzerine yeni birşeyler yazılmadan tamamen silinmezler. İsteyen geri getirir ne varsa. O yüzden verilerinize erişim konusunda bir sıfırlamadan bahsediyorsanız en iyisi harddiski söküp başka sıfır bir harddiskle değiştirmektir. Parasını verip alın, kafanız rahat olsun.


  • mantheman  (13.04.22 15:00:54) 
shift tuşuna basılı tutun ve yeniden başlatın sonra bilgisayarı sıfırla menüsüne ulaşın. İçindekileri temelli silmek istiyorsanız, size bu bilgisayarı yine siz mi kullanıcaksınız diye sorduğu kısım var. Cevabınız hayır ise geri dönüşü olmaksızın ve harddiskin boyutuna göre 3-4 saat sürebilen sıfırlama işlemi başlar. İçiniz rahat olur. Harddisk değiştirmek zorunda kalmazsınız. 1010101 lerin hepsi 00000 olarak kodlanır.


  • sakince  (13.04.22 15:57:13) 
Ccleaner kur.
Tum gecmisi sil bununla, sonra tarayicilari ve kisisel kullandigin programlari uninstall et.
Chrome,firefox varsa sil yani cunku bazi uygulamalarda bir seyler kaliyor sen temizlesen bile.

2 gun youtube,reddit,forum falan takil sonra gecmisi yine sil, zaten harddiski cope dondurecektir senin internette takilman.
  • divit  (13.04.22 16:06:21) 
@aloha'nın dediği yöntem ssdler için pek verimli değil maalesef, hdparm ile secure erase yapmak en iyisi gibi gözüküyor


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (13.04.22 17:57:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.