[]

sizce yüzme dersi almalı mıyım?

çocukluk yıllarımın yaz ayları bir deniz kenarı beldesinde geçti kimse öğretmedi ama bir şekilde kendi kendime yüzme öğrendim aradan geçen yıllar boyunca hiç bir ders almadım ama yetişkinlik çağımda havuzda veya denizde saatlerce yüzebiliyorum, denizde derinlere gidip gelebiliyorum vs. bununla birlikte teknik bilgim sıfır. tamamen iç güdüsel olarak su üstünde kalıyorum kulaç atıp ayaklarımı çırpıyorum hareket ediyorum vs ama sonuç olarak yüzüyorum. bu durumda biraz teknik bilgi için özel ders almalı mıyım? özel ders diyorum çünkü yüzme derslerinde toplu olarak ilk başlarda su üstünde durmayı vs öğretiyorlar ben bunları biliyorum zaten. o yüzden özel der mi almalıyım kaç seans almalıyım ya da internetten mi araştırmalıyım? tavsiyelerinize açığım...




 
Benim bir arkadaşım tarif ettiğin şekilde iyi yüzdüğünü düşünmesine rağmen yüzme dersi almıştı. Sonra bize "biz yüzme bilmiyormuşuz bunu gördüm." demişti.


  • himmet dayi  (13.04.22 13:37:02) 
iyi yüzmek istiyorsan evet almalısın. ben hep deniz kenarı yerlerde yaşadım herkes yüzerdi yani çocuk 1 yaşından beri karada geçirdiği sürenin üçte birini de suda geçirmiş neredeyse ama ona rağmen bakıyorsun yaptığı şey yüzmek değil çırpınmak aslında. himmet dayı'nın dediği çok insanın başına gelebilir. doğrusunu gördükten sonra aslında yüzmüyormuşuz dersin.

ama bu eğitmenle çok alakalı. eğitmen acaba yeterli mi? bana sat komando bir tanıdığımız eğitim vermişti ve sonra orada burada gördüğüm eğitmenlerin önerileri garip geliyordu bana.
  • floydian  (13.04.22 13:41:32) 
bence önce YouTube videoları ile bir dene. İstediğin gibi olmazsa sonra ders alırsın.
Ders almana da karşı çıkmam, sonuçta kendine yapılan bir yatırım ve ömür yeterse bundan sonra 60-70 yıl boyunca işine yarayacak bir bilgi.

  • michael_knight  (13.04.22 13:49:19) 
Ben deniz kenarı bi ilçede doğdum ve 7 yaşına kadar falan orda yaşadım. Üç dört yaşındayken kolluksuz falan yüzmeyi öğrenmiştim ama dediğin gibi içgüdüsel yüzüyodum (hatta yüzme öğrenme anım da biraz hayatta kalmak için zorunluluktan dhdhdh). İlkokul ve ortaokulda birer yaz yüzme kursuna gittim. Orda en azından serbest stilin tekniğini az çok edindim ve baya faydasını gördüm. Ha tabii ki mükemmel bir tekniğim yok ama en azından uzun süreli yüzmelerde kondisyonu daha iyi koruyarak hızlı yüzmemi sağlıyor.

Yani en azından serbest stilin tekniğini bilmeniz faydanıza olur diye düşünüyorum
  • nundu  (13.04.22 14:43:54) 
Kesinlikle al.
Ben yüzmeyi çok sevmem, çoğu sporda iyiyimdir ama (yuvarlak)kas yapım yüzmeye müsait değil. Bel fıtığından ötürü yüzmeye ağırlık vermiştim bir dönem. Ben de senin gibi yüzme biliyor, derinlere gidebiliyor(d)um. Yüzme dersi almalısın çünkü:

-Teknik farkettiriyor. Bazı şeyleri öğrenince yüzdüğünden daha bi keyif alıyorsun ve daha verimli yüzmeye başlıyorsun.
-Tam doğru yüzemezsen yüzmenin sana sağlayacağı faydalardan da biraz mahrum kalırsın. Hatta bu sefer boyun ağrıları vs. başka sakatlıklara yol açar.
  • trixi  (13.04.22 14:55:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.