[]

sp 500 alınırmı ?

yaklaşık 150 bin tl'lik sp 500 alacağım. uzun vadeli düşünüyorum, senelerce dokunmam büyük ihtimalle.

garanti yatırım üstündne doğrudan abd borsasından alınıyor.
sizce mantıklı olurmu ?

1-2 sene içinde abd borsasında balon patlayıp tüm hisselerde ciddi kayıplar yaşanacak geyiği doğrumu ?

 
midas'ı düşünebilirsin alım için.


  • pamplona  (13.04.22 13:21:27) 
uzun süre dokunmayacaksan her şey alınır.
abd borsasının çok şişkin olduğu doğru.
balonun patlayacağı da doğru, %60 civarı bir düşüş bekleniyor, daha fazla olur diyenler de var.
BIST ucuz garibim yerlerde, sermaye piyasasını destekleyen politikalar oluşana kadar da hak ettiği yeri bulamaz gibi.
bununla beraber BIST olsun sp500 olsun, nasdaq olsun hepsinde bir ralli olacak o büyük düşüş öncesinde, takriben yaz sonu, sonbahara kadar olabilir.
değerli madenler zıplayacak, amerigan on yıllıkları biraz düşse, borsa da, madenler de çıkacak.
yani demem o ki, uzun vadeli yatırım her zaman kazandırır ama istisnai bir dönemden geçiyoruz, 2024'e kadar tedbirli ve kısa vadeli olmakta yarar var.
  • tiny penny  (13.04.22 13:28:51) 
şu aralar dokunmamazlık yapılacak uzun yatırım olduğuna inanmıyorum. hem borsalar hem kıymetli madenleri fırsatlara göre kovalamak gerek. ben de tiny penny gibi düşünüyorum. kriptolarda da borsalarda da ufak bir ralli ve sonrasında sağlam bir çöküş olacak gibi. dxy index 120 falan olursa bir de (en son 2001 sonunda mı ne olmuştu) ortada ne borsalar kalır ne de gelişmiş ülke piyasaları kalır lol.

bence duruma göre yatırıma girdiğin yerlerde duruma göre çıkmayı kaçmayı bilecek şekilde yatırım yapın. altın olur spx olur bist olur fark etmez oradan oraya atlayıp kaçmayı bilmek gerek bence. tek yere çıpa atmak doğru olmayabilir
  • avatar is back  (13.04.22 13:46:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.