[]

kpss ile olunabilecekler

kpss'den düz memur olarak atanmak için bir sinirlama var mı?
mezun olunan bölüm için açılan kadrolara değil de sadece gk-gy sınavına girilip gerekli puan da alınırsa düz memur atanmak mümkün mü?

bir de bir tercih robotuna girdim google üzerinden, sertifika seçenekleri vardı bilgisayar işletmeni, programcı ya da muhasebe diye. o sertifikalar nereden alınıyor ya da almak bir avantaj sağlar mı?

sorulara cevap yerine genel olarak hiç bilmeyen biri için kpss nedir ne yapılır nereden nereye gidilir tarzı bir site blog öneriniz olursa ona da açığım

 
Mobil olduğu için editleyemiyorum, bir sorum daha var, ALES ve YDS puanlarının ise yaradigi bir kısmı var mıdır bu sürecin.


  • encokbenisevinnolur  (13.04.22 13:02:18) 
Düz memurluk için 35 yaş sınırı vardı diye hatırlıyorum. 4001 nolu kadrolar için geçerli her lisans bölümünü kapsıyor. Ales bi yerde kullanılmıyor ama yds bazı uzmanlık kadrolarında isteniyor ama o da 4001 değil bölüm şartlı oluyor.


  • rebecca  (13.04.22 13:05:21) 
Merkezî atama ve açıktan atama şeklinde iki atama var. Merkezî atama puanları yüksek olur. 90 ve üstü. Hatta bazıları 95. 98, 99 olanlar bile var. Açıktan atamada da istenen bir sürü şey olur. Kendimden örnek vereyim. Makine mühendisiyim. Bir alım ilanında 3 yıl bakım mühendisi tecrübesi istenebilir. Düz memurluklarda da bölüm şartı oluyor genelde. 1500 tane orman için memur alınıyor ama ormancılık bölümü mezunları başvurabiliyor sadece. Diyelim şoför olacaksın. Senden ehliyetinin 5 yıllık olmasını isteyebilirler. Alım ilanlarını incelerseniz zaten büyük bir kısmını anlarsınız.


  • dissendium  (13.04.22 13:06:50) 
Ben burada 85 puanla düz memur olarak atananları okumuştum. Görüp cevaplarlar umarım. Ayrıca yaş sınırı da bazı memur grupları dışında kaldırıldı.


  • geçerkenugradım  (13.04.22 13:24:42) 
Sertifikalar belediyelerin meslek edindirme kurslarından alınabiliyor


  • aids rakun  (13.04.22 13:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.