[]

Tam zamanlı çalışanlar evde yardımcı saatlerini nasıl ayarliyorsunuz?

Birkaç ay içinde tam zamanlı çalışmaya geçeceğim gibi duruyor. Bu zamana kadar hep haftaici bir gün boş vaktim olduğundan temizliği de o araya sıkıştırıyordum. Hafta sonumu yardimciya bağlamak istemiyorum ama haftaici evde tek başına bırakma fikri de aklımı kurcalıyor. Hem detaylı temizlik yapılır mı, emin olamıyorum hem de her ne kadar uzun süredir tanısam da güvenlik konusunda endişe ediyorum.

Siz nasıl yapıyorsunuz? Evde tek başına bırakan çok kişi var mı? Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.


 
evde cok degerli bir sey olmadigi surece buyuk problem olmuyor. cocugu bile yeri geliyor en basta tanimadigimiz birilerine emanet ediyoruz. bir sure siz ise baslayana kadar gelsin siz evdeyken. hem duzeninizi ogrensin hem siz de tanimis olursunuz. sonrasi biraz sans isi.


  • in vino veritas  (13.04.22 12:43:06) 
bana yardıma gelen abla ben hariç gittiği neredeyse her eve anahtarla giriyor, temizliğini yapıyor, çıkıyor ve kapıyı kitliyor. tam zamanlı çalışırken ben de temizliğe gelen kişiye (o zaman başka biri vardı) kapıyı açar sonra çıkar ofise giderdim. bu konuda güven probleminin ilk zamanlar yaşanmasını normal buluyorum ama uzun süredir size gelen biriyse ve daha önce sorun yaşamadıysanız gereksiz endişe içine girmeyin bence.

temizlik çok büyütülen ve hizmeti alan tarafından aşırı mikromenıc (micromanagement'ın türkçesi ne?) edilen bir konu. detaylı temizlik nedir, beklentiniz her temizlikte yatakların çekilip altlarının süpürülmesi mi misal? dolabın tepesinin tozunun alınması mı? bütün camların silinmesi mi? çamaşırlar mı yıkanıp asılacak? bulaşık makinası mı toplanacak? küvet mi ovulacak? bu ve benzeri işlerin sizin için önceliğiyle temizlik için gelen kişinin önceliği bir olmuyor genelde. kısıtlı zamanda ne yapılabiliyorsa o yapılıyor. bu konuda önerim, özellikle de aklınız temizliğin niteliğinde kalıyorsa, önceden konuşup beklentilerinizi söze yazıya dökmeniz ve her iki taraf için de süreci kolaylaştırmanız olacaktır. bir hafta yapıl(a)mayan iş, bir sonraki hafta yapılır. ben temizlik sırasında genelde evde olmama rağmen yapılan temizliğe karışmıyorum, böyle daha kolay oluyor.
  • evde liyakat kalmamis  (13.04.22 13:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.