[]

fatura vs işleri

bir çelik kapı işi için bir yerle anlaştım, fatura almama karşılığı güzel bir indirim yapıyor ama sonradan düşündüm ki bir problem olması durumunda hak iddia etme şansım olmayacak. nasıl bir yol izlemek lazım, benim bir ileride bir sorun çıkması halinde ücretsiz tamirat vs için fatura harici alabileceğim bir belge var mı?




 
Fatura demek vergi demektir. Vergi eşittir devlete/ülkeye karşı bir ödevdir. Devlet gibi güçlü ve kurumsal yapıya karşı ödevini yerine getirmeyen bir kişi/kuruluş vatandaşa ne derece sorumlulukarını yerine getirir? Bugün devlete karşı kanun tanımayan işletme yarın bir gün bir sıkıntı çıktığında sizi tanır mı sizce?


  • skzr  (13.04.22 10:02:39 ~ 10:03:15) 
Hizmet sözleşmesine benzer bir şey yapabilirsiniz aranızda. "... tarihinde ... adrese ... marka/model çelik kapı ...tl bedelle satışı yapılmış ve montajlanmıştır." gibi...

ve tabi en güzeli faturalı şekilde alışveriş yapmak...
  • arpaci kumrusu  (13.04.22 10:13:32 ~ 10:14:09) 
Tam tersini de düşünün. Sözleşme yaptınız, fatura alMAdınız, ödeme tamam. Karşı taraf ödeme yapılmadı derse ne olacak? vs vs.

Sözleşme yapın, ödemenizi banka hesabına yapın, faturanızı alın.
  • alfired  (13.04.22 10:53:37) 
Güvenilir iyi bir esnafsa sıkıntı çıkmaz. Ülkenin yüzde 70'i böyle çalışıyor.
Yinede her ihtimale karşı verdiğin para kadar tahsilat makbuzu al.

  • etna  (13.04.22 11:20:59) 
tahsilat makbuzu, irsaliye fişi vb kağıt kürek işe yaramaz. ttk ya göre sizin garanti belgeniz faturadır.

vergi kaçırmasına izin vermeyin insanların.

o vergiler ödendiği zaman ses çıkaracaklar "nereye harcanıyor bizim vergiler" diye.
  • angelofdeath  (13.04.22 12:00:22) 
sanki abd'de yaşıyormuşuz gibi yorumlar yapılmış. geçen ay verdiğim vergiler ebubekir sıddık'ın doğum günü partisinde harcandı mesela :)

sözleşme işinizi görür. fatura kesmek sizin zorunluluğunuz değil satışı yapanın sorumluluğu. yani fatura kesilmesi durumunda vergi borcu doğacak olan siz değil karşı taraf.
  • paintov  (14.04.22 04:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.