[]

yatırımı arabaya mı yapmalı yoksa kenara mı atmalı?

arabam var, biraz eski (2009) ama tertemiz diyebilirim sorun çıkarmıyor, düzenli bakımını yaptırıyorum zaten çok da kullanmıyorum evden çalıştığımdan. değiştirmek istedim ancak 200k kredi çektiğimde 330k gibi bir şey ödetiyor bana. o krediye de maaşımın yarısını gömüyorum. ilk sene bir miktar zorlar ama sonraki seneler nispeten daha rahat ödeyebilirim.

arabaya ihtiyacım olduğundan değil de "biraz daha iyi ve otomatik bir araca bineyim" isteğimden arabayı düşünüyorum, krediler beni fena geri vites yaptırdı. bir taraftan da bu arabayla devam edip "ne olur ne olmaz" diye o parayı kenara koyayım diyorum. ancak bu ülkede hiçbir şey araba ve ev kadar maddi fayda getirmiyor.

kararsızım açıkçası. siz ne yapardınız?

 
Ev almayı düşünebilirsiniz? Gerçi fiyatlar çok arttı ancak yaşadığınız şehirde ev alabilme ihtimalinizi düşünün bence. İstanbul'da yaşıyorsanız da aşina olduğunuz 2.bir şehirde ev alıp oraya taşınmak olabilir bu.

Aslında bence sahip olduğunuz bir şeyin kalitesini artırmaktansa sahip olduklarınızın çeşidini artırmanızın daha mantıklı olduğunu söylüyorum.
  • yercekimini kendine ceken adam  (12.04.22 22:35:03) 
kenara koyup bekleyecekseniz araba olur çünkü kenardaki para eriyecek.
daha iyi bi yatırım planınız var ise (borsa gibi), ben araba gereksiz bu durumda derdim

  • megacracker  (12.04.22 22:44:02) 
size para kazandırma ihtimali olan şey yatırımdır, düzenli ödeme çıkaran şey yükümlülüktür.

Araba bir yatırım mıdır siz değerlendirin?
  • anten  (12.04.22 22:50:39) 
Ev alın. Araba bir yatırım aracı değildir, aslında ev de değildir.

Seçenekler sadece ev ve araba ise (borsa vs tecrübeniz yoksa); araba para yer, ev para kazandirır.

A good house appreciates.
A good car depreciates.
  • alfired  (13.04.22 11:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.