[]

Geriye dönük prim ödeme ve işsizlik maaşı?

Selamlar herkese,

Ağustos 2019'da bir şirkette işe başlamıştım. Ağustos 2021'de de askerlik sebebiyle işten ayrılmıştım. Malumunuz 2020 Nisan ayında pandemi başladı. O zaman bizim şirket maaş ödemeleri için devlet desteği almıştı. Bana kısa çalışma ödeneği çıkmadığı için işsizlik ödeneğinden yararlandılar. Ben aktif bir şekilde işime devam ettim, maaşın devamını şirket elden verdi. Dolayısıyla Nisan 2020'den beri herhangi bir prim ödenmedi.

Şimdi askerden döneli 1 aya yakın oluyor hala iş bulamadım maalesef. Son çare işsizliğe başvurayım dedim fakat toplam prim ödeme günü 520. Alt sınır 600'müş. Halbuki o Nisan 2020'den beri yatmayan primler yatsa şu an rahatlıkla alabilirdim işsizlik maaşı.

Şimdi benim sorum şu; bu geriye dönük eksik günleri kendi imkanlarımla, prim gününü 600 olacak şekilde ödeyebilir miyim? Ve oldu da bunu yaptım diyelim, işsizlik maaşı alabilir miyim?

Bu işlerden hiç anlamadığım için soruyorum. Sorum saçma da olabilir, kusura bakmayın o yüzden.

Teşekkürler

 
hayır yapamazsın.
yani 2 ay önceden bahsediyor olsak tanıdık bi muhasebeci bulup işe girme bildiriminin geç yapılması sebebiyle oluşacak cezayı ödeyip yapabilirdin ama nisan 2020 hatta 2021 mümkün değil.

  • etna  (12.04.22 21:54:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.