[]

Tektaş - Sahte/Gerçek

Şimdi tektaş alma durumum var malum nedenden dolayı. Fakat hiç anlamadığım bir konu. Bu işlerde de bilmeyeni fena çarpıyorlarmış denilene göre. Şöyle söyleyeyim misket taşını koysalar oraya anlamam, o durumdayım. Bu işlerden anlayan çarşıda tanıdık falan da yok. O yüzden markalı yerlerden alsam diyorum ama oralardan da kazıklanma ihtimali var mıdır ? Mesela Zen pırlanta, koçak, altınbaş vs. gibi. Belki biraz daha pahalı olur ama kafam daha rahat olur. Yoksa yanılıyor muyum ?




 
Abi sertifikalı pırlantanın sahte çıkma ihtimali pek yok ama sahtesiyle gerçeğini ayırmak çok mümkün değil, yani öyle dışarıdan gözle yapılan kontrolle belli olmuyor makineye falan sokmak gerekiyor, baya sıkıntı yani.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (12.04.22 15:48:15) 
@Kaleci Saçlı Forvet

Bazı yerlerde okudum, piyasa sahte sertifika doluymuş. O yüzden neye güveneceğimi tam bilemiyorum. Markalı yerler güvenilir mi onu merak ediyorum.
  • kuzey15  (12.04.22 15:55:12) 
öncelikle her durumda çok feci kazıklanacaksınız, kabulse:

sertifikalı, sahte sertifikalı, sertifikasız vb, toplamda bir marka hariç hepsi piyasaya çok niteliksiz ve beyan edilenin çok altında kusur içeren taşlar veriyor, berraklık, renk, kesim ve karat ağırlığı en önemli 4 ayak. alınacak sertifika onaylanabilir olmalı ags ile gia yı öneririm arada tanıdık akraba falan koyarsanız o da insaflı davranırsa bir güzellik yapıp, ederinin 2-3 katına verebilir size. güle güle takın.
  • babafingo  (12.04.22 16:26:40) 
Güvendiğiniz, bildiğiniz bir kuyumcu yoksa mecburi istikamet marka. Bunu 20 seneden fazla bu sektörde çalışarak söylüyorum ki açıkçası markaları tavsiye etmem normalde zira evet marka olduğu için yüksek marjlar yazıyorlar ama zaten
1 marka olmalarının amacı bu
2 zaten hedef müşteri profillerinin içinde kuyumcu tanıdığı olmayanlar var zaten.
  • kumandanim  (12.04.22 16:30:29) 
Begendigin bir tane tasa markanin sitesinden bak, sonra git dukkana incele.
Foto falan cekebilirsin sikinti yok.

Sonra mahalle kuyumcusuna git aynisini yari fiyatina alirsin, sertifikayi da salla cope gitsin. Geri goturunce yari fiyatina bile geri almayacaklar.
Inanmazsan letgo'da tektas ilanlarina bakabilirsin.
Bunun sahtesi gercegi yok hepsi degersiz.
  • divit  (12.04.22 16:46:29 ~ 16:47:20) 
@kumandanim
Artık kazıklanmayı bile göze aldım, marka yerlerden alsam onlarda da sahte çıkar mı onu düşünüyorum.

  • kuzey15  (12.04.22 18:26:49) 
bir avm içindeki Atasay'dan almıştım ben. Artık ona da güvenemeyeceksek nereye güveneceğiz yahu. Taşın rengini vs. gözünle algılayabiliyorsun harflere göre kalitesi değişiyor (tabii yine pek bi değeri yokmuş gerçekte).


  • nhk ni youkosu  (12.04.22 21:57:39) 
Markalardan al geç ortalama bir şey. Zaten bu temsili bir şey, yani o kadar önem vermeye gerek yok, tektaş var mı var.

Kadınım.
  • Hallegadola  (12.04.22 22:00:18) 
şayet temiz bir taş alma gibi niyetin yoksa, berraklık, o, bu, hiç birine takılmadan alabileceğin en büyük taşı al geç. Sertifika olayı ise uluslararası sertifika olması ama onda da yamuk çok. diğer tip sertifikayı zaten hepsi verir. uluslararası bazı sertfikalar ise 250dolar verince çıkar. bi kısımda öyleydi. hatta mahkemelikler sanırım. neyse, kısaca şahane büyük bir şey almayacaksan detaylara girmeden nişanlının parmağında kendini gösterir tipte bi ürün olsun kafi. bilen içinde zor ki, bazı değerler kuyumcuların anlayacağı şeyler değil. mesela bazıları büyük alıyor, nasılsa param olunca ben bunu şu karat daha büyütürüm diye. onu da napıyolar? o yüzüğü götürüyorlar ve aldıgın yer onu direkt parasından sayıp üst karat arasındaki farkı alıyor. bozdurursan %30 fark bulsan iyi. pırlantada işler böyle yürüyor. büyük karat almayacaksan bence direkt temsili şık bi tektaş al kafi. gülaylar'ı tavsiye ederim. Kapalıçarşı esnafı yalan dolan bu arada. he, oradan alınan fiyatla, mahalledeki kuyumcudan alınan arasında bayagı fark var. ben bi pırlantacıdan almıştım ama kuyumcudan o paraya daha büyük taş alabilirdim.


  • halboyle  (12.04.22 23:01:20 ~ 23:02:31) 
Marka yerleden aldıkların sahte çıkmaz büyük ihtimalle, marka böyle bi' şey yapmaya çok da cesaret edemez, ismi var sonuçta.


  • kumandanim  (13.04.22 11:39:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.