[]

Yatırım kararsızlığı kafa karışıklığı

Altın ve bist hisseleri için yatırım yapmak istiyorum. Ama aşırı şiştiklerini düşünüyorum. Parayı tl'de bırakmak istemiyorum. Ne yapabilirim çok kararsızım




 
gümüş fonu veya emtia fonu olabilir.


  • awlmi  (12.04.22 11:59:28) 
Biraz önce yaptığım bir hesaplamayı aktarayım. Belki bir faydası olur.
793.000 TL bugünkü değeri olan bir hisse senedi portföyü. Zaman içinde birikmiş. İyisi kötüsü çok düşünülmemiş. Tesadüfen büyük kısmı temettü veren hisselerden oluşmuş.
Bu yıl ne kadar temettü almış diye baktım. Şu ana kadar 49615 TL temettü almış. Aylık 4134 liralık gelir demek bu.
Konutlarda kira getirisinin evi kaç yılda amorti ettiği hesaplanır ya. Bunu hesapladım 16 yıl çıkıyor. Bu devirde 16 yılda amorti eden ev bulamazsın. Ev gibi toplu para da gerektirmez. Musluk bozuldu diye kapına dayanan kiracı derdi de yok. Bankaydı krediydi derdi yok. Her ay 3-5 kuruş at işte köşeye. Hissenin değeri dolar bazında kazandırıyor mu? Koç Holding'den, Erdemir'den bahsediyoruz. Bu sene, önümüzdeki sene kazanmaz da bi sonraki sene elbet kazanır. Batacak değil ya. Ben aldığım temettüye bakarım.
  • Mirket  (12.04.22 13:20:21) 
altın ve bist hisseleri aşırı şişmediler hatta tam tersi borsa çok düşük, altın da emtia olarak yeni yükselmeye başlayacak yakında, fiziksel olarak tutulabilir ya da güzel fonları var, borsadaki altın firmaları da yükselir muhtemelen ama onda başka etkenler de var, yine bilançoya falan bakmadan almamak lazım.
amerigan borsası şişik desen anlarım da Türkiye'de borsa çok düşük zaten.

  • tiny penny  (12.04.22 13:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.