[]

Fiziki server satın alım tavsiyesi

Mssql tabanlı muhasebe programımız için bir server bakıyorum. Sıfır fiyatları kopmuş gitmiş durumda o nedenle imkan dahilinde kullanılmış cihaz bakabiliyorum. 1-2 yaşında nispeten daha modern bir cihaz niyetim var. 6 kullanıcı var ve halihazırda normal bir pc server görevi (takliti) yapıyor. Misal sahibinden de baksam nasıl bir şey önerirsiniz? (ikinci el alma/alınmaz, onun yerine elindekini kullan, ohoo hiç öyle olur mu gibisinden yorumlar üzer rica ediyorum)




 
Dedicated sunucu kiralasanız olmuyor mu? Satın alıp barındırmak yerine her ay küçük küçük ödersiniz, sonuçta elinizde sunucu olmaz ama başlangı maliyetiniz yüksek olmamış olur. Ne tip bir sunucuya ihtiyacınız var bilmiyorum ama tavsiye olarak bunu yazmak istedim.


  • hayirsiz  (12.04.22 01:28:44 ~ 01:49:04) 
Dedicated sunucu düşünmüyorum. Belki bir sonraki upgrade zamanı.


  • o kadar da degil aga  (12.04.22 01:48:14) 
  • kosun lan mevzu var  (12.04.22 02:46:05) 
6 kullanıcı için bir server'a neden ihtiyaç duydunuz? günümüz sistemleri işinizi fazlasıyla görür özellikle sunucu aramanızın bir nedeni var mı?


  • solo  (12.04.22 08:56:16) 
Merhaba öncelikli olarak bütçe nedir? buna göre öneri sunmak daha mantıklı olur.

Normal bir pc işinizi görüyorsa ve bütçe sorunu varsa İş İstasyonu tarzı bir ürün veya giriş seviyesi bir sunucu tercih edilebilir, 7x24 çalışma ve bellek,depolama kapasitelerini artırmak için.
Mevcut kullanım senaryonuz için çok yüksek depolama, bellek kapasitesi, birden fazla işlemci gibi özellikler gerekmediğini anlıyorum, eğer ileride sanallaştırma yapmayacaksanız.

Özellik olarak aşağıdaki tarz bir konfigürasyon olabilir, network kartları kullanım senaryonuza göre eksiltilebilir.

2x16 gb Bellek
Xenon Silver serisi işlemci 8-10 core
10K 12Gbps SAS 2.5" HDD disk, ihtiyaç duyulan Raid ve disk Kapasitesine göre;
Çift Güç Kaynağı
4 adet Gb Ethernet(Bonding yapmak için), yedekleme olacak ise 10GB SFP+ portu

İkinci el sunucu alınabilir, teknik destek ve garanti kapsamının neleri kapsadığını ve kaç yıl olduğuna dikkat etmek gerekir.

www.dellsunucu.com
  • sealth  (12.04.22 08:59:21 ~ 13:44:45) 
Cevaplar için çok teşekkürler.
Server ı dayanıklılığı ve bileşenlerin uzun saatler çalışabildiği için istiyorum aslında. Tabi muhasebe sistemimizi kuran firmanın ve teklif aldığımız diğer firmanın da yönlendirmesi var. Ancak @solo'nun dediği gibi yoğun bir ihtiyacımız yok. Buradaki amacımız başımız ağrımasın.
Bütçe olarak @kosun lan mevzu var'ın önerisi civarında. 6 kullanıcı yakın gelecekte 10-12 arasına çıkabilir.
  • o kadar da degil aga  (12.04.22 12:34:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.