[]

Alçılı ayak sorusu. Alçılananlar bir bakabilir mi?

Duyuru ahalisi durum şu:küçük bir düşme anında bileğim burkuldu ve alçıya alındı. Acildeki doktor, küçük bir kırık 10-15 gün kalabilir, demişti. Ama poliklinik doktoru garantici 3, 4 hafta kalsın istiyorum dedi. Haftaya çıkacak işte 25-26 gün falan olacak. Şimdi düşündüm de bu alçı çıkınca süreç nasıl devam ediyor? Basmak bir süre sorun olur diye tahmin ediyorum da fizik tedavi falan mutlaka yapılmalı mı? Yoksa kırığa göre ya da durumunuza göre değişir mi? Deneyimi olanlar yazsa ne güzel olurdu.




 
Benim alçım çıktıktan sonra bacağım, sağlam olanın yarısı kadardı. Kas erimesi mi artık ne bilmiyorum bayağı incelmişti. Birkaç gün yürümekte zorluk yaşadıktan sonra toparlamaya başladım ama birden bire olmadı


  • ruhen hastayim ben  (12.04.22 01:17:57) 
Alçıdan çıktığında bileğin diğerine göre ince olacak. Gördüğünde ürkeceksin hani o şekilde. Bir de o bileği hani normal bir şekilde oynatırsın ya normal hayatta, onu yapmaya çalıştığında it gibi ağrıyacak bir süre.

Yani fizik tedavi şart oğlu şart. O kaslar çalışacak, kireçlenme geçecek...
  • mantheman  (12.04.22 02:21:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.