[]

Psikolojiyi mahveden aile - Siz ne yapardınız?

Ailem iyi insanlar ama aşırı derecede baskı ve yargılamayla psikolojik olarak beni çok etkilediler. Hayatımdaki iyi şeylerde bile vicdan azabı gibi acaba kötü mü olacak şüphesi yaşamama sebep oldular Her cümleleri artık batmaya başladı.

Yaşım orta yaş sayılabilir ama kendimi psikolojik açıdan posaya benzetiyorum. Hiçbir şey yapmaya yetecek gücüm yok. Yirmili yaşlardaki biri benden çok daha sağlam bir ruh haline sahiptir. Birinin beni sevme veya kabullenme ihtimalini hayal dahi edemiyorum. Onlardan bir müdahale olmadan hayatımı sürdürme planım var ve çok uzak gözükmüyor.

Benim durumumda olsanız siz ne yapardınız? Tamamen uzaklaşmak ve telefon dahi olabildiğince az görüşmek sizce iyi bir çözüm mü?

 
belli bir yaştan sonra aile evinde yaşamaya devam eden herkesin başına gelecek bir şey bence. ayrı eve çıkıp bir hayat kurmalısınız. ne sıklıkla görüşeceğiniz size kalmış ama bireyselleşmek önemli.


  • Mossy  (11.04.22 22:06:38) 
şu kitaba da bakmanı öneririm bir ara. (bkz: hayatı yeniden keşfedin)


  • black mamba  (11.04.22 22:13:04) 
Evet benzer durumdan dolayı psikologa gittim, hala gidiyorum. Terapi sonrası baya kafam rahatladı. Aile aynı aile ama artık beni etkilemiyor. Annem deliriyor mesela suratına bakıp başladık yine diye gülüyorum sinirlenemiyorum bile.


  • jazzabel  (11.04.22 22:48:51) 
İlla ayrı bir eve çıkmanıza gerek yok ama yapabilecek fırsatınız varsa yapın.
Kendi adıma ayrı bir eve çıkma fırsatım yoktu. Hem biraz maddi hem biraz yetim yok.

Önemli olan net olmanız gerekir ailenize karşı. Ben bunu yapacağım demeniz lazım büyük bir dirençle. Kendi adıma ben bunu yaptım. Özellikle anneme karşı, epey kısıtlayıcı durumda olacaktım ama anneme karşı saygımı bozmadan haddimi bilerek karşılık verdim.


@jazzabel +5. Psikoloğa gittim, ben de epey faydasını gördüm ama tabii benim gitmemin sebebi farklıydı. Kısaca psikoloğa gitmenizi ve terapi almanızı tavsiye ederim.

Dedim anne, ben bunu bunu yapıyorum bilgin olsun. Anne geç kalacağım anahtarım var. Anne yurtdışına gidiyorum tek başıma haydi görüşürüz.
  • put it in your appropriate place  (11.04.22 23:06:57) 
@Mossy
evet geç kaldım farkındayım ama maddi durumlar. Aslında ailemin durumu kötüydü onlara yardım edebilmek için kaldım. Yoksa pandemi başlarında çıkmayı düşünüyordum.

@jazzabel
psikolog ile ilerleyemiyorum. Bir de hayatım bunun kavgasını etmekle geçti ama çözülmedi. İntihar edeceğimi bilseler durmazlar. Psikolog çok denedim ama ilerleyemiyorum çözülmüyor. Çözülmeye yaklaşmıyor sonra geçmişten bahsetmek daha çok moral bozduğu için psikologu bıraktım.

@put in
Denedim ama özellikle annemin psikolojik rahatsızlığı var aşırı takıntılı ve başka birçok şey var. Yıllar önce onu psikiyatriste götürmek için baya uğraştım ikna edemedim.

@black mamba
İyi hissetmek kitabını okumuştum başka sorunlarımı çözmüştü. Bunu da deneyeyim.

Teşekkürler herkese.
  • balllooon  (11.04.22 23:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.