[]

Gitarı Macbook/iPhone'a bağlamak için

Merhaba,
Elektro gitarı macbook'a bağlayıp GarageBand üzerinden kayıt yapmak için iRig HD2 almayı düşünüyorum ama fiyatı da az değil. Yine kaliteli olmak koşulu ile alternatif ürünler var mıdır?

Örneğin Zuhal'de şunu gördüm: www.zuhalmuzik.com

Bu da iş görür mü? Bir de şu var:
www.zuhalmuzik.com

Bunda da güzel indirim varmış mesela.

Profesyonel işler peşinde değilim. İki kriter önemli. Arkaplanda gürültü olmasın (olacaksa da minimum düzeyde olsun) ve gecikme olmasın. USB'den bağlanabilen jaklı kablo aldım örneğin 1 saniyeye yakın gecikme var. Bu çok fazla. Bir de irig'in çakması var 70-80 liraya satılanlardan. Onda da inanılmaz bir gürültü var. Gitarı monitör ettiğinde gürültüden gitarın sesi anlaşılmıyor.

edit: gitar dandik bir şey: www.zuhalmuzik.com

yani dandiktir diye düşünüyorum. fender, gibson falan değil.

 
ben apogee jam kullanıyorum çok memnunum ama bunun da yenisi eskisi falan var. hani bilgisayarına işletim sistemine uygun olan varsa ikinci el araştırabilirsin.

bir de ses kartları ikinci elde ciddi fiyat kaybediyor, sahibinden de param güvende özelliği ile alıp deneyip sorun yaşarsan iade edebilirsin aklında olsun.

bu dediğin iki kartı da kullanmadım bilmiyorum.

arka plan gürültüsü dediğin şey eğer arkadaki sesleri çekmesiyse bunlar mikrofon değil, arka plandaki sesleri almaz. çakma irig gibi de aşırı noise olmaz ama her preamplinin de bir noise seviyesi var tabi.

gecikmenin latency denilen ayarları var logic pro içinden garage band da var mı bilmiyorum.

bunların dışında gitarın manyetikleri manyetiklerin karakteri verdiğin efektler vb bunlarla çok alakalı feedback, cızırtı, noise yapması falan.

gitar verilen efektler dolayısıyla gürültülü bi alet zaten. millet o yüzden noiseless veya humbucker manyetik kullanıyor.

gitar marka model ne?
  • killerbee  (11.04.22 19:12:05 ~ 19:14:58) 
Duyuruya ekledim gitarı. Noise, cızırtı falan kabul edilebilir seviyede olduğu sürece sorun yok. iRig HD 2 gereksiz olacak gibi şu an. Apogee zaten çok pahalı.
TC Helicon Go Guitar fena değil gibi. Onu bir deneyeceğim. Güzel değilse iade ederim zaten.

  • himmet dayi  (11.04.22 19:33:41) 
Helicon inceleme videolarında irig'den farksız. Arkadaşımda irig vardı, getirdiğinde denemiştim. Yani işini görür ama maddi durum elveriyorsa ve bunu hobin olarak görüyorsan bu aleti aldıktan sonra 2. el Yamaha THR (ilk seri) gibi bir amfi için para biriktirmeye başlamanı öneririm. Bayağı fark ediyor.


  • wrench  (12.04.22 12:08:54) 
himmet dayı, gönderdiğin "ses kartları" benim bildiğim kadarıyla laptop'a bağlamaktan ziyade cep telefonu/tablet gibi cihazlarda kullanılsın diye yapılmış. halbuki aynı paraya daha derli toplu masaüstü ürünler alınması mümkün.

1-2 hafta önce ben de kendim için baktığımda, behringer'in uphoria serisindeki ürünlerin bana yeterli geleceğini görmüştüm. bir satış noktasında deneme yaptık, en ucuz modeli um2 bile gecikme olmadan insan gibi tepki veriyor (kulaklık ile kullanınca sıfır gecikme gibiydi)
  • co2s2  (12.04.22 14:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.