[]

Evlilik teklifi hangi aşamada edilir?

Merhaba arkadaşlar, şöyle bir maruzatım olacaktı sizlere.

2 yıldır tanışık, 1.5 yılı aşkın süredir de sevgilim olan hatun kişisiyle işleri hızlandırmaya karar verdik. O ailemle tanıştı, ben onun ailesinden biriyle tanışıcam bu haftasonu. Sonrası da babası vs. var sırada. Ama benim merak ettiğim husus şu, bu evlilik teklifi denen meret hangi aşamada edilir? Ben babasıyla vs. tanıştıktan sonra mı, yoksa 2 aile tanıştıktan sonra mı? Yani nedir bunun tam usülü, sırası. Çevremde yeni sayılabilecek 2 evli çift var ama onlarınki fikir vermek bir yana tam kafamı karıştırdı. Biri daha ailesi kendini tanımadan, tam olarak birlikte olduklarından haberleri dahi olmadan evlilik teklif etti, peşine tanıştı falan. Diğeriyse istemeye çok az kala teklif ettim dedi. İlki çok çok erken, ikincisiyse çok geç geldi. Benim aklımda olan ben ailesiyle, babasıyla tanışırım, o zaten tanışık ama evde ağırlamadık o şekilde gelir bir de. Sonrasında 2 aile ya tanışmadan ya da tanışmanın hemen sonrasında ederim dedim ama hangisi daha uygun bilemedim. Varsa fikir olabilecek olan sevinirim.

Bonus soru; Bu evlilik tekliflerinin kameraya alınması şart mıdır ya? Çevremde evlenen kızların hepsinin videosunu izledim nerdeyse, çoğu takık. Bizimkisi öyle şova, gösterişe çok düşkün değil de yani herkesin varken onun böyle bir anı videosu olmaması kötü mü olur. Yoklayabileceğim bir şey de değil, hafif sürprize de kalsın istiyorum. Video kaydı, aklımdaki teklife pek uygun değil ondan soruyorum. Baş başa özel bir şey olarak planlıyorum.

 
iki ailenin tanışması zaten iki tarafın da niyetinin evlilik olduğunu gösterir. teklife gerek kalmaz :) bence aileler tanışmadan teklif etmeniz daha doğru olur.


  • mustafakesekci  (11.04.22 18:08:13) 
aileyle tanismadan veya tanistiktan sonra evlilik teklifi yapmak arasinda bir fark yok. ikisi de yapilabilir. kiz isteme icin randevu alip da taa ondan sonra teklif etmek sacma olmus tabi arkadasinizin yaptigi.

kameraya cekilmeli mi?
bence anlattiklariniz isiginda kesinlikle cekilmeli. sart degil tabii ki ama tum cevreniz arkadas grubunuz oyleyse sizin cekim olmamasi falan cok goze batar. "Bizimkisi öyle şova, gösterişe çok düşkün değil" falan demeyin. bunlari ceken eden senaryo isini halleden instagram videosu hazirlayan yerler var, profesyonel yardim alin.
  • hot potato  (11.04.22 18:20:46 ~ 18:28:40) 
Hayatınızdaki örneklerden de gördüğünüz gibi her ilişkinin gidişatı farklı.

Siz ne zaman etmek isterseniz o zaman edin. "İşleri hızlandırma kararı aldık, aileler tanışıyoruz" demek karşılıklı olarak evlenmeyi kabul etmek demek zaten. Benim mantığıma göre evlilik teklifi sinyalleri alıp bu aşamadan önce yapılmalıydı, ondan sonra evliliğe yönelik muhabbetler başlardı.

Ama işte herkes farklı, ana fikir bu.
  • akhenaten  (11.04.22 18:58:54) 
İlk önce teklif sonra tanışma daha güzel oluyor. Önemli olan bir anda sürpriz olması.


Şova gerek yok baş başa yaptık biz kimse bizi çekmedi izlemedi. Teklif etti evet dedim öpüştük, güzeldi.
  • Hallegadola  (11.04.22 19:31:04) 
Usül diye birşey yok, kızın kesin olarak kabul edeceğine eminsen ve sen de kızla evlenmek istediğine eminsen, istediğin şekilde bir yüzük de bulduysan patlat gitsin. Hatta evlilik teklifinden sonra aileyle tanışma daha idealdir aslında, sonuçta aileler girince artık karar verilmiş gibi olduğu için teklif olayının pek sürprizi kalmıyor. Ama önemli değil o kadar, önemli olan anısıdır sonuçta.

Bu arada öyle halka açık yerlerde, balonlu, kurdeleli bilmemneli sürpriz evlilik tekliflerinden yapma, bazı kadınlar bunlardan aşırı rahatsız oluyorlar, o videoya çekmeler falan da ayrıca rahatsız edici olabiliyor. Sen de zaten öyle birşey istemiyormuşsun ama sonradan aklın kayarsa diye söylüyorum. Güzel bir restoran bul, rezervasyon yaptır akılda kalıcı güzel bir tarihe, gidin iki kadeh birşey için bir yemek yiyin, sonra çıkar yüzüğü ver, en ideali budur bu işin. Kız sürpriz seviyorsa ve kalabalık içinde olsun istiyorsa zaten orada restorandaki diğer müşteriler mevzuya uyandıkları zaman alkış malkış yapacakları için hoşuna gider, o duyguları da tatmin eder, hem de başbaşa olursunuz.

Videoya çekme değil de her kadın böyle anların bir belgesi olsun ister. Ama zaten verdiğin yüzük yeterli olacağı için sıkıntı olmaz, elinin fotoğrafını çekip story atar, yeter de artar bile :)
  • mantheman  (11.04.22 20:07:19) 
Nişandan hemen önceki hafta evlilik teklif ettim. Kız isteme filan olmuştu. Sadece ikimiz vardık. Tek bir fotoğraf karesi dahi yok tekliften. Bana manasız geliyor. Benim o an hissettiklerim daha önemliydi.


  • allah yazdiysa bozsun  (11.04.22 20:31:29) 
Kızın ailesi nasıl insanlar?
Eğer parmağında tektaş ile geldiğinde babası kim bu dallama ben onay vermeden sana yüzük alır demeyecek insansa teklifi yap ama dediğim gibi olabilecek ortam varsa aileler tanışıp isteme günü belirlenip istemeden evvel yapılabilir teklif.

Kayıt da geline bağlı. Anı kalsın senelerce bakalım mı ister yoksa gözlerini kapatıp o anı tekrar tekrar düşünmeyi mi.
  • cilekli pasta  (11.04.22 22:40:43) 
Evleneceğinizi düşünüp ailelerle tanışma faslına geçtiyseniz evlilik teklifinde geç kalmışsınız.

Evleniriz kafadına girmeden ailelerle tanışıyorsanız o zaman ailelerle tanıştıktan sonra da edilebilir.

Ama artık aramızdakiler ciddi diyip sizin ailenizle tanıştıysa, siz de planlı bi şekilde onun ailesiyle tanışıyosanız zaten evleneceğiniz ortada, çoktan evlenmeye karar vermişsiniz. Bence geç kalınmış.
  • zimbirik  (11.04.22 23:37:04) 
hahah valla ben de aynı sıkıntıdaydım ve evlenme teklifi yapamadan olaylar gelişti. eşim hala makarasını yapar bu konunun. konu ciddiye bindiyse bir an önce aradan çıkar. çok özel bişi olmak zorunda değil.


  • roket adam  (12.04.22 00:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.