[]

covid pozitif ve maaş

merhaba,

dün covid testim pozitif çıktı ve bugün itibariyle haftaya pazartesiye kadar karantinadayım.

bir rapor vs.. vermediler al iş yerine götür diye. yöneticiye covid olduğumu söyledim sadece. ik'ya bir şey söylemedim, iletmedim de. o iletmiş midir bilmiyorum. yattığım yerden maillere falan bakıyorum, uzanarak çalışıyorum.

maaşımdan kesinti olur mu covid oldum diye? kafalarına göre raporlu gibi sayarlar mı ben içeriye rapor ya da bir belge vermememe rağmen?

 
otomatik rapor veriyorlar, bir şekilde iptal ettir yoksa maaşından kesilir. sgk'dan ayrıca almak zorunda kalırsın, tam maaşını alamazsın vs.


  • gabe h coud  (11.04.22 16:45:07) 
nasıl iptal ettiriyorum ki?


  • hooiken  (11.04.22 16:46:20) 
rapor otomatik verilmiyor. kendin istiyorsun. en son öyleydi yani ben iki kere karantinaya girdim, ikisinde de raporu kendim istedim, yoksa yazmıyolardı. kaldı ki sen çalışan mısın, emekli misin, boş musun nereden bilsinler ki.

işverenle konuş, maaştan kesmiyorsa rapora gerek yok. eğer maaştan keseceklerse rapor il ya da ilçe sağlık müdürlüğünü arayıp rapor talep edeceksin, sonra e devlete girip sgk ödemeleri için iban kaydedeceksin, raporun bittikten sonra hesaplanan tutar hesabına yazacak.

kimi iş yeri (mesela benimki) maaşını tam yatırıyor, sen de sgk'dan yatan parayı iş yerine gönderiyorsun.

yani şu durumda senin iş yerin ile konuşman lazım.
  • elorelia  (11.04.22 16:56:05) 
Rapor için; filyasyon ekibi aradığında soruyor çalışıyor musun, rapor istiyor musun diye. İstersen yazıyorlar, e-devlete düşüyor 3-4 saat içinde. Aramazlarsa eğer, kendiniz il veya ilçe sağlık müdürlüğünü arayıp söylersiniz. Maaşın çalışmadığın gün kadar eksik yatar, bazı işverenler kesmeyebiliyor. Tamamen işverenle alakalı bir durum. 7 günlük rapor için 5 günlük ödeme yapıyor sgk. 2 günü ödemiyor. Maaşında kesintili yapılırsa da, sgk nın ödemediği 2 günü ödeyip ya da ödememek yine işverenin inisiyatifinde. Geçmiş olsun.


  • Arthur Dayne  (11.04.22 18:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.