[]

ingilizce konuşamadan yurt dışında kalınır mı

bir ülke ile ilgili tüm şartları sağlıyorum. sadece bir ingilizce sınavı var. sınavı geçebilirim, o konuda kendime güvenim var ancak ben hiç yurt dışına çıkmadım. hiç kimseyle ingilizce konuşma da yapmadım. speakingim sorunlu. %75 ihtimalle gidebilirim ancak konuşamadıktan sonra orada iş bulabilir miyim veya insanlarla iletişim kurabilir miyim bilmiyorum. ilk sorum ingilizce konuşamadan yurt dışında kalabilir miyim?

ikinci sorum ise burada mühendisim ve maddi açıdan vs bir problemim yok. oraya gidip garsonluk falan yapacam. siz olsanız bunu kabul edebilir misiniz?

ülke: yeni zelanda
vize süresi: 1 yıl

 
Belli bir bilgi varsa zaten konuşmak zorunda kalınca konuşursun. Aynısını ben de yaşadım, ilk kez yurtdışına çıkana kadar hiç İngilizce konuşmamıştım ama İngilizcem iyiydi, okuma ve duyma anlama becerileri yüksekti. Başta biraz bocalarsın ama hemen alışırsın, çünkü herkes seninle o dilde konuşuyor olacak ve kulak alışkanlığı sayesinde sen de konuşabileceksin. Dil böyle birşey, teorideki şeylerin çoğu pratiğe uymaz, burada konuşamaman seni yanıltmasın.

Meksika, Küba, Porto Riko'dan hiç İngilizce bilmeyen yüz binlerce insan Amerika'ya kaçak olarak gelip garsonluk falan yapıyor, hepsi de bir iki ay içinde anadili gibi konuşuyor. Sorun olacağını sanmıyorum.
  • mantheman  (11.04.22 15:00:33 ~ 16:20:06) 
Gitmeden ciddi bir hazırlık yaparsanız gerisi başlarda zorluk yaşasanız da orada gelecektir.


  • but that was just a dream  (11.04.22 15:07:01) 
1. Ben çok olası görmüyorum yaşayabilmeyi. İletişim kurmadan yaşamak sorun değil. Garson olacağım diyorsun. İletişim kurmayan garson mu olur? anca bulaşıkçı falan olursun o da olursa tabii.

2. Asla gitmezdim. Yeni Zelanda'yı geçtim Norveç'te bile garson olarak çalışmayı düşünmezdim. Hayat standartların artmayacaksa ülkeden gitmenin iyi yanı ne ki?

Önerim, gitme işi ciddiye binmeden önce bir yerde garson olarak 1-2 ay çalışıp o hayatı sevip sevmediğini görmen. Ama yine de ingilizcen olmadığı için ya da iletişime geçebilecek kadar konuşamadığın için diyelim, kim niye seni garson yapsın?
  • himmet dayi  (11.04.22 15:23:10) 
İçerikten bağımsız;

Belli bir bilgi varsa zaten konuşmak zorunda kalınca konuşursun +1
  • put it in your appropriate place  (11.04.22 15:25:49) 
work and holiday galiba. senin gibi cok var rahat ol.


  • baldur2  (11.04.22 16:20:19) 
1 yılda orada öğrenirsin zaten. Güzel bir deneyim olur. Garsonluk zor ama getireceği deneyime değer.


  • nvidia  (11.04.22 16:33:31) 
kebaba düşersin ya da bulaşıkçı olursun. belki otel ya da temizlik işleri de olur. ingilizcen kötüyse kolay kolay garson yapmazlar. garsonluğu küçümseme öyle. o ülkelerde türkiye gibi suratsız takılmana izin vermezler, sohbet etmeni isterler.


  • bohr atom modeli  (11.04.22 17:26:35 ~ 17:30:42) 
garsonluğu örnek olsun diye verdim. sıradan işler yapacam yani. ayrıca gitmeyi düşünme sebebim para kazanmak değil. ne olacak bu 1 yılda diye meraktan


  • birmilyonunvarmi  (11.04.22 17:52:49) 
is bulma giriskenligine yirtikligina bagli genel olarak. bunlar sorun degilse kotu ingilizceyle de bulursun, imkansiz degil.


  • hot potato  (11.04.22 18:31:47) 
eger muhendislik yapmam lazm gibi bir takintin yok ise ne kadar az ingilizce, ne kadar az kualifikasyon o kadar iyi. cunku commonwealth mavi yakayi cok sever, ayak isi yapacak adam ariyorlar surekli.

soyle bir ornek vereyim, bir tanidigim var ingilizceyi birak, adam turkce yazmakta zorlaniyor, boyacilik yapiyor. Gecenlerde bizim konsolosluga bir email yazmis, bana gosterdi bir baksana sikinti var mi diye. Turkce bir paragraf ama ben ne demek istedigini anlamadim hahah, adama sordum abi tam olarak derdini ne anlat ben yazarim dedim, sildim bastan yazdim. Ben muhendislik yapiyorum, benden cok daha iyi takiliyor.

"ne olacak bu 1 yılda diye meraktan" kafasi super mesela, yardir diyorum.
  • cooperr  (11.04.22 18:32:43) 
hiç yurt dışına çıkmadım yazmışsın.önce tatil için bir ülkede 15-20 gün kalmayı denemeni öneririm.


  • devilone  (11.04.22 23:25:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.