[]

Avukatlar, sigortacılar yetişin

Merhaba,
Geçen sene maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştım. Toplam 4 araç, kusur %50 bana, %50 diğer araçlardan birinde bulundu. Trafik sigortam ve sınırsız ihtiyari mali mesuliyet teminatlı kasko poliçem var. Kusur bulunmayan araç sahiplerinden biri bana aracının değer kaybı için dava açmış. Sorularım şöyle;
- Sigortacılarla görüştüm, davayı kaskom olduğu için sigorta şirketine açmalıymış ama bana açmış. Ben dava sonucunda sigorta şirketine rücu edebiliyorum ama poliçem sadece bir avukat ücretine yetecek kadar teminatlı, 5.000.-TL, yani karşı tarafında avukat ücretini ödemek zorunda kalacağım için limitimi aşacak. Bu sebeple davaya itiraz edebilir miyim?
- Ben %50 kusurluyum dediğim gibi, eğer ayrı bir dava açmadıysa diğer kusurlu araca dava açmamış. Bu sebeple itiraz edebilir miyim veya davacı ile görüşüp bak böyle yapmışsın, paranın sadece yarısını alabilirsin diyeyim mi?
- Değer kaybı davalarına normalde sigorta tahkim komisyonu bakıyormuş ve daha hızlı sonuçlanıyormuş. Karşı taraf bilmediğinden mi acaba böyle açtı? Karşı tarafın avukatıyla soyadı tutuyor. Acaba diğer kusurlu araç sahibi ile bana ayrı ayrı dava açarak fazladan vekalet ücreti almak için mi böyle yapıyor?

 
Ben de benzer bir dava açmıştım zamanında, ama vekalet verdiğim avukat direkt karşı tarafın kaskosuna açmıştı davayı. Hala da e devlette görünüyor allianz ile davalık durumdayım :)

Bence bir avukatla görüşün derim acilen, ters bi durumda kalmayın bu noktada.
  • roket adam  (11.04.22 10:14:30) 
Aynı durum başıma geldi. 1 yıl önce yaptığım yüzde 100 kusurlu olduğum kazadan dolayı değer kaybı davası açılmış. Hem beni hem sigorta şirketimi dava etmişler.

Avukatla görüştüm ancak vekalet vermedim sadece dilekçe yazdırdım. Tavsiyem : bu işlerle ilgilenen bi avukatla görüşün her avukatta anlamıyor. Benim avukat baya bi eksik buldu davada. itiraz ettik. Haklı bulunmamız durumunda tüm masrafları karşı taraftan alabiliyormuşuz.
Mutlaka cevap vermelisiniz aksi takdirde size yıkabiliyorlarmış
  • ataman  (11.04.22 12:49:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.