[]

Melih gokcek neden istifa etmisti

Kendi karari degildi ama karari veren kisinin motivastonu neydi?




 
Metal yorgunluğu


  • but that was just a dream  (11.04.22 07:50:18) 
O dönemde metal yorgunluğu şeklinde tanımlanan, birkaç dönem parti içerisinde öne çıkan isimlerin emekliye ayrıldığı bir süreç yaşandı. Kadrolar yenilendi. Gökçek de istifa konuşmasında "Cumhurbaşkanının emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum" diye belirttiği bir konuşmayla istifa etmişti.


  • akhenaten  (11.04.22 08:18:39) 
Siyaset ve parti içi dengeler yüzünden.

Öyle klasik, cepli t-shirtlü dayılar gibi yazmıyorum. Şöyle ki, akp gibi (buradaki karizmatik lider klasik anlamda değil, güçlü ve etkili lider anlamında) lider karizmasından ya da karizmatik lider yapısından güç alan bir parti. Erdoğan sonrası en fazla bir kaç iç Anadolu şehrinden oy alabilecek bir parti akp. Neden? Çünkü kurumsal varlığı liderin gücünden geliyor. Akp'nin bu anlamda geçmiş versiyonunu görmek istiyorsanız ANAP'a bakmanızı öneririm. Soruyla çok alâkasız diyeceksiniz ilk başlarda, ama aşağıda yazacağım sebeplerden sonra neden böyle bir giriş yaptığımı daha iyi anlayacaksınız.

- Fışkiyeci belediye başkanı Saadet partisinden bu yana belediye başkanı. Dolayısıyla bu Ankara gibi Türkiye'nin başkenti olan bir şehirde güç ve söz sahibi olmak demek. Bu da karizmatik lider profiline sahip olan parti'nin en son isteyeceği bir şey. Çünkü hiçbir lider öyle ya da böyle kendisinden ve temsil ettiği kurumsal yapıdan daha güçlü (bölgesel de olsa) birisini istemez.

- Karizmatik liderinin sayesinde varlığını tescil ettirmiş, neredeyse kılı kırk yarmış bir yapı öyle ya da böyle kolayca gözden çıkartılabilecek kişi yüzünden tüm kazanımlarını riske atmak istemez. Düşünün bir yandan binbir türlü kazandığınız +2 puanı birisinin şahsi menfaatleri uğruna -4 puan olarak hanenize yazdırıyorsunuz. Gökçek tam olarak akp açısından böyle bir isimdi.

- Bir önceki maddeyle bağlantılı olsa da, parti içi çekişme/mücadele. Partiler böyledir, her popüler ismin altında muhakkak ona bağlı küçük gruplar oluşur. Parti lideri de akıllı olduğu müddetçe hiç bir grubu diğerine sürekli tercih etmez, edemez. Ettiği zaman yani parti içi dengeleri gözetmediği anlarda kan kaybeder. Bkz. akp.

- Akp'nin kendi tabanında bile artık Gökçek'e karşı tavır vardı. Halkı umursamayabilirsiniz eğer ki kendi tabanınız diğerlerinden sayıca üstünse. Ama Gökçek özelinde durum sadece "HALK" değildi, halk+kendi tabanı sürekli yaka silker haldeydi. Neden? Yaptığı o kadar sorunlu şey var ki, en basitinden Ankapark denen ucube yapı. Plansız, projeksiyonsuz sırf yapılmak için yapılan sözde proje.

Siz iktidar partisinin genel başkanı olsanız bu profilde birisini beş dakika daha o koltukta oturtur musunuz?


Diyeceksiniz ki iyi güzel de kardeşim Gökçek niye istifa etti. İsteseydi görevine devam eder, görev süresince de istediği gibi at oynatırdı. O işler öyle olmuyor siyaset içerisinde. Hakkında açılacak bir soruşturma dosyasına bakar ülkeyi terk etme motivasyonunu kazanması için. Akp yöneticileri bilmiyor mu zannediyorsunuz yapılan usulsüzlükleri ya da Cumhuriyet savcıları? Dosya açılır ve kamuoyu öyle bir yönlendirilir ki doğduğu güne pişman olur, evinde rahat nefes alamayacak duruma gelir. O yüzdendir ki karizmatik lidere sahip kurumlar da/siyasi partilerde kim olursan ol halkın gözünde karınca olman maksimum iki dakikalık iş.
  • skzr  (11.04.22 10:17:11) 
Yukarıdaki arkadaş çok detaylı anlatmış da bence Bülent Arınç ile araları bozulduğu için istifa ettirildi. Birbirlerinden nefret ediyorlardır


  • olaylar olaylar  (11.04.22 11:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.