[]

tapu masrafı tam gösterme

Bir aksilik olmazsa bu hafta direk sahibinden 3 milyona ev alacak arkadaşım,
Tapu masrafıyla ilgili sorusu var,

Satıcılar (3 hisseli) vergi konusunda problem olmasın diye tam gösterilmesini ve hepsini alıcı ödesin istiyor, alıcı arkadaş tamam diyor.

iki avantaji var , emlakçı komisyonu yok diğeri ev alındığı zaman 700-800 üstüne satma şansı var

Sonrasında , satıcılar 2.7 milyon ödenmesini ve üstüne 15 bin TL de almayacaklarini söylüyorlar.

2.7m / 4: 108 bin TL yapıyor -15 bin alıcının ödeyeceği rakam 93 bin TL,

Tapu dairesindeki görevli bu rakamda çok diyor daha da düşürebilirsiniz diyor.

Sizce neden böyle denmiş olabilir?

Bu rakamın tam ödenmesinin artıları eksileri neler olabilir?

Daha sonrasında vergi dairesi bu parayı nereden buldun veya buna benzer absürt durumlar oluşabilecek sorunlar çıkar mı

Teşekkürler cevaplar için.

Daire kentsel dönüşümden 0, müteahhite yaptırılmış 20 senelik sahipleri

Ev için 700 bin TL kredi çekiliyor

Tapuda görünen rayiç bedel 600 bin tl

 
Eğer paranın nereden geldiğini açıklayamıyorsa, para elinde nakit olarak varsa yani bankada falan değilse ve bu ev satışı sonucunda paranın varlığı açığa çıkacaksa hayırdır bu para nerden geldi deme ihtimalleri var.

Üstüne 700bin koyup satma olayı şöyle; eğer fiyatı tam göstermezse, eksik gösterirse ve sonradan evi yüksek bi fiyattan satacak olursa vergisi daha çok çıkar. 5 yıl boyunca evi satması durumunda vergi vermesi gerekli.
  • mg3929  (10.04.22 23:22:24) 
satıcı arkadaşlar muhtemelen evi son 5 sene içinde aldılar ve 5 sene dolmadan satmak istiyorlar. 5 sene dolmadan satmak istersen aldığın ve sattığın rakam arasında çok ciddi bir rant vergisi çıkabiliyor. bu değer kazanma vergisini başta hesap etmemişler, sonrasında duruma uyanınca aman abi aşağıdan ödeyelim, ödeyeceğimiz vergi az çıksın moduna girmişler.

bunun olumsuz yanı --> arkadaşın 3 yerine 2.7'ye alınca, 5 yıl içinde satmak isterse o aradaki 300 bine denk gelen değer kazanma vergisini fazladan ödeyecek. satıcı yerine ona girecek yani.
  • roket adam  (10.04.22 23:22:59) 
5 yıl içinde satılmayacaksa az gösterin boşuna masraf ödemeyin. (minimum konut kredisi kadar) yalnız kalan ödemeyi bankadan direk havale yapacaksanız maliyeye takılabilir. düşük gösterecekseniz ödemeyi bloke çek veya nakit olarak yapın.

kaldı ki 5 yıl içinde satılacaksa bile evin alış fiyatına üfe+faiz+tapu masrafı eklenip hesaplıyor yani aradaki farka komple vergi çıkmıyor.

geçmişe dönelik hesap için;
www.hesapkurdu.com
  • nuisance  (10.04.22 23:39:56 ~ 23:41:50) 
Kavram karmaşası var sanki, genelde satıcılar yüksek tapu göstermek istemez çünkü vergi problemi var.

5 seneyi geçmiş bir tapu olsa vergisi çıkmaz, ama burada sıfır bir daire var. Bu sıfır daireyi müteahhit fatura edecek arsa sahiplerine.

O da mümkün değil 2-3 milyon fatura edemez, çok daha düşük bir rakama fatura edecek arsa sahiplerine. Bedel yazmayacak, kat karşılığı olarak fatura yazacak ama KDV ödemesi için maliyetinive daire başına düşen arsa maliyetleri vs yazılacak

Orada büyük sıkıntı olur sanki, biraz karışık bu arsa sahiplerine kesilen fatura meselesi.

Bu konuda eminler mi? Müteahhitle ve muhasebecileriyle görüşmüşler mi? Bir sorun.

Siz yaklaşık 100 bin lira tapu harcını ödemeyi göze alıyorsanız, paranız da kayıt dışı bir para değilse eğer;

Satışın tamamını tapuda gerçek rakamıyla göstermek sizin avantajınıza aslında, bu durumlarda tek dezavantaj yüksek tapu harcı. Yoksa tam göstermek her zaman avantaj alıcı için.

Ödemeyi tam yapacaksanız devletin "Tapu Takas Sistemini" kullanın mutlaka, böylece alıcı da satıcı da güvende olur.
  • John Bloor  (11.04.22 10:14:46) 
Evi kiraya verecekseniz tapuda gerçek göstermek izleyen yıllarda gider gösterim biçimini gerçek gideri seçerek 5 sene hiç kira vergisi ödememenizi saglar.

Artı, bazı evlerde dava açılabiliyor, sözlükte de bununla ilgili bir başlık var ve benim de tanıdıgımda oldu. ödemenin mutlaka banka aracılığıyla yapılması gerekli, tapu tam ödeyecekseniz devletin tapudaki 70 tl masraflı ödeme sisteminden bile faydalanabilirsiniz.

satan kişiler şimdiye kadar hep gerekli vergileri vermişlerdir bu yüzden vergi dairesi ile vergi yüzünden karşı karşıya gelmek istemiyordur.
  • liberal  (11.04.22 10:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.