[]

Bazı şeyleri itici bulmak ondan zaman zaman soğumak?

Ekşide sevilen kişinin kusurları gözünüze batmaz minvalinde bir yazı okudum ve beni düşündürdü. Sizlere de sormak istiyorum.

Mesela bazen bir hareket, bir cevap, bir tavır bende soğuma/itki yaratabiliyor. Ona olan sevgim azalmıyor ama itici buluyorum ve bu araya mesafe koymaya bile varabiliyor sevgim azalmasa dahi. Sevgim azalmıyor çünkü kötü niyeti olmadığını bilirim ama sonuçta benim hoşuma gitmeyen bir şey olmuş, kırılmışım belki ve uzaklaşmak istiyorum vesaire vesaire. Ayrıca böyle şeyleri açıkça da söylerim ben, kırıcı mı sizce?

Gerçek sevgi diye karşısındakini altın görmekten bahsedince biri acaba benim varamadığım bir sevgi derinliği mi bu diye düşündüm, sizde nedir durumlar?

 
Haklısınız, bir insanı çeşitli kriterlere göre severiz. Sonuçta dünyadaki herkesi sevmiyoruz değil mi? Eğer sevdiğim kişi benim için hoş olmayan bir şey yaparsa o zaman "acaba onu yanlış mı tanıdım, acaba kendini bana farklı mı tanıttı" endişesi uyanıyor içimde.

Gerçekten sevip sevmemekle alakası yok bu hissin. Tabi bu da bir sebep olabilir, ama tek sebep olamaz. İnsanlara bakmayın, herkes ezberden konuşuyor.
  • akhenaten  (10.04.22 20:14:48) 
doğal bir şey. hiçbir şey yokken tek bir hareketten ya da sözden bir anda soğuduğum daha olmadı bugüne kadar ama özellikle ilişkinin uzun süredir devam ettiği ve benzer şeylerin sürekli benzer sorunlar yarattığı durumlarda ben de yaşıyorum bunu. böyle durumlarda sevgim de azalabiliyor hatta.

hatta hatta ne yalan söyleyeyim o yazıda bahsedildiği gibi bir sevgi çeşidinin olduğunu da düşünmüyorum. bir arada yaşayabilelim diye üzerinde anlaştığımız belli yazılı-yazısız/sözlü-sözsüz kavramlar var, bunlardan biri de sevgi. insanlar ortak paydada birleşebilsin de olabilecek en az sorunla sosyal, duygusal, psikolojik, fiziksel ihtiyaçlarını karşılasınlar diye üretilmiş bir kavram. insanların gerçek sevgi diye yaşadığı saplantılı tuhaf ilişkiler için belki kusurların göze batmaması falan mümkün olabilir, bilmiyorum.
  • Mossy  (10.04.22 21:31:34 ~ 22:18:44) 
Bunlar birbirinden farklı konular. Sizi üzecek, kıracak soğutacak bir şey yapması başka şey, genel bi hareketine gıcık olmak başka.

Mesela ağzını şapırdatıyordur yemek yerden size hiç batmaz çünkü seviyorsunuzdur.

Ama stresliyken ters biri olması tabi ki batar. Çünkü size karşı da kırıcı oluyordur.

Sevdiğiniz kişinin 1. Örnekteki gibi kötü yönlerini görmezsiniz. 2. Örnekteki gibi kırıcı olan kötü yönlerini ise asıl olduğundan çok daha fazla görürsünüz.

Yazıyı okumadım bu arada.
  • zimbirik  (11.04.22 00:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.