[]

Duyurunun hukukçuları sorum aşağıda

Bir kişi alışveriş yapmak istediği mağazada (elden taksit) findeks notu sorgusundan sonra e-devlet şifresinin istenmesi durumunda hangi gerekçelerle ve nerelere şikayet edebilir? Cevaplar için teşekkürler.

Olayın kısa özeti şu; Babamla annem Taşpınar adlı Ankara menşeli firmadan TV beğeniyorlar. Babam kredi kartıyla almak istiyor. Diyorlar ki aman abi kampanya var, biz açık hesap çalışıyoruz. Kart limitinizi boşuna doldurmayın biz findeks notu sorgulaması ve e-devlet şifrenizi alarak merkeze yolluyoruz onlarda hemen değerlendiriyorlar. Babam işkillenip çıkıyor tabii mağazadan ama ben bunları şikayet etmek istiyorum. Hatta mümkünse dava dahi açabilirim. Hadi bizimkiler az buçuk yol yordam bilen, neyin ne olduğunu kavrayabilecek olgunluktalar ama diğerlerinin başının yanmaması için şikayet etmek istiyorum. Soru üst tarafta şimdiden teşekkürler.


 
Kvkk kurumuna ihbar edebilirsiniz. Ticaret bakanlığı da olur. Burası türkiye birşey çıkmaz.

Muhtemelen borç icra var mı bakacaklar mal varlıgı tespiti yapacaklar bir kaç taksit ödemeyince dogru icra haciz.

Savcılıga suç duyurusu yapabilirsiniz ama savcı uğraşırmı bilinmez.

Evkur vs böyle işliyor.

Zamanında 10 sene önce laptop almak için sormuştum ısrarla kredi kartı kullandırmak istemediler vs vs. Ben limitim var demistim taksit yaparız demişlerdi sonra iş ciddileşince ev kira mı sizin mi diyince. Magaza müdürüne sanane lan benim evinden diyip kart limitim 2 laptop alır 2 saatir burda vaktimi aldınız diyip bagirip çıkmiştim.
  • zanutsas  (10.04.22 19:42:47) 
@zanutsas hocam suç suçtur. Suçu bildirmemek suç işlemek gibidir benim nazarımda. O yüzden bu mağaza zinciriyle uğraşmak istiyorum. Belki olur da şikayet edeceğim kurumlarda hâlen kanunları geçerli kılan çalışanlar vardır da bunlara kök söktürür. Cevabınız için teşekkürler bu arada.


  • skzr  (10.04.22 19:46:47) 
Üzerinize haciz var mı diye mrak eden, buna istinadem belge istemelidir. E devletten şu lu belgeyi getimenizi rica ederiz demeli.

Bana edevlet şifreni ver bakayım demek, işin hukuki boyıtunu geçtim, ulan şifre verilir mi? Bazı zekiler de şifreni sonra değiştirrisin diyor.

Bunu gerzek bankacılar da yapıyor maalesef. Ben zamanında teftişte çalıştım. Aylarca, perso ele kimsenşn edevlet şifresini istemeyin diye anlattım. Sonumda işimden oldum.

Velhasıl, şifrenizi merkeze yolluyorız falan, kahkaha atılacak derecede hukuka aykırı bir durum ama ülkede bu işin yöntemi olarak bu kabul görmüş duruma geldi.

Şikayettten ne yazıkki biriey çıkmıyor.
  • mahone  (10.04.22 20:31:31) 
@mahone bende onu diyorum hocam. Mantık kişinin finansal geçmişini ve finansal hareketlerini öğrenmekse gayet findeks kredi notu bunun için var. E-devlet şifresi istemeleri bir suç bu kesin. Ticaret Bakanlığı'nın tüketici hattı bunu beyan ediyor. Zaten yarın oraya gidip direkt olarak suç duyurusunda bulunacağım, benim esas merak ettiğim husus savcılığa yazılacak suç duyurusu dilekçesinde hangi kanun maddelerine atıf yapılması gerektiği.


  • skzr  (10.04.22 22:11:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.