[]

Hibrit otomobil

Şarjlı olana göre daha iyi değil mi?
Yani hem menzil derdi yok hem şarj aleti arama derdi yok, bunların yerine benzin yakarak bu konforu sağlamak daha iyi bir tercih değil mi?



 
kesinlikle daha iyi. tr gibi engebeli ülkelerde özellikle bence çok daha iyi. ama her zaman devreye girmiyor hibrit. elektrik'lide böyle değil. daha çok geçiş sürecinin safkan olmayan elektriklisi gibi olduğundan, pil sistemleri ve şarj istasyonları çok gelişene değin en iyisi benzin/lpg.


  • baldan kaymak  (09.04.22 20:06:04) 
hibrit aracın tek avantajı sürekli sıkışık trafikte içten yanmalı motoru kapatarak düşük hızlarda elektrikle gidebilmesi. bunun dışında 30-40km üzeri hızlarda yakıtı normal bir araçtan farksız. ortalama bir kullanıcı için yeni nesil benzinli veya dizel motorlu araçtan tüketim anlamında nerdeyse farkı yok.


  • orpheus  (09.04.22 23:14:40 ~ 23:15:05) 
Corolla Hybrid kullanıyorum, yakıt anlamında benzinli araçlarla ciddi manada fark var ve dediğiniz gibi tam elektrikli bir araca göre çok konforlu.

Şehir içi 100 km’de ortalama yakıtım 3.3 ile 3.5 arası değişiyor ki bu bence müthiş bir değer.
  • en bi orijinal  (10.04.22 09:38:39) 
Kulanım tarzı da çok önemli, sürekli tapa gaz kullanan, kırmızı ışığa gelene kadar ayağını gazdan çekmeyen, ani kalkan ve ani duran, yokuş aşağı bile gazda giden birisinde büyük yakıt avantajı sağlayacağını sanmam.

Ama yokuş aşağı gaza basmayıp viteste inen, az ileride kırmızı ışık ya da trafik avrsa zamanında ayağını gazdan çeken ve bu tarzda kullanan şoförde araç çok daha verimli çalışacaktır.

Ayağını gazdan çekince yakıt tüketimi her gelişmiş araçta sıfır olur, hibrit olanlarda da yanlış bilmiyorsam bu aşamada şarj daha sağlıklı oluyor.
  • John Bloor  (11.04.22 11:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.