[]

Kazada kasko durumu

Kaza durumunda kasko süreci nasıl işliyor?
Tamirci kaskoyla iletişim kuruyor bir ekspertiz mi atanıyor, süreçte araç sahibinin ne yapması gerekiyor? İşleyiş rutin kendi dinamikleriyle mi işliyor? Hasılı olaylar nasıl gelişiyor, bu işleri bilmeyen birinin anlayabileceği gibi açıklayabilirseniz sevinirim. Şunlara bunlara dikkat edilmeli gibi tüyolar da candır

Belirtmeyi unutmuşum, başka aracın karışmadığı kendi hasar durumun için sormuştum.

 
Kaza tutanağını doğru ve eksiksiz şekilde doldurmuş iseniz gerisini kasko firmanız ile aracı teslim ettiğiniz servis hallediyor. Geçmiş olsun.


  • ultranil07  (09.04.22 18:20:27) 
Tek taraflı kaza ise, kasko sizin beyanınıza göre işlem yapacak. Öncelikle, herhangi bir polis tutanağı vs. yok ise, kaza yerinin fotoğrafları, ehliyetiniz, araç ruhsatı, kasko poliçeniz ve yazacağınız bir beyan ile kaskonuzun anlaşmalı olduğu servise aracınızı götürün/çektirin.

Servis kasko firmanızın sistemine dosya açacak, gerekli belgeleri yükleyecek. Aracınız yürür durumda ise serviste bırakmazsınız, değilse aracınız kalır. Size hemen bir eksper atanır, çoğu firma sms ile bildirir. Daha sonra gerekli görüyor ise eksper aracınızı görmek için servisi arar, servis de size bildirir. Eksper aracı inceler, hasarı onaylar. Servis değişmesi muhtemel parçaları listeler, ve ekspere gönderir. Kasko firması onayladıktan sonra parçalar sipariş edilir ve tamir gerçekleştirilir. (küçük hasarlarda eksper gelmeyebiliyor).

Not: Aracınız yürür durumda ise, hasarı servise götürmeden önce bir de herhangi bir kaportacıya sorun fikir açısından. Çünkü kasko değiştireceği için tamir edilebilecek bile olsa parçalar servis değiştirmeye gidecek.
  • tss  (09.04.22 23:01:51) 
Anlaşmalı servise bırakmayın, çünkü nasılsa kasko ödüyor diye hem hasarı şişiriyorlar eksperin kabul edebileceği kadar, hem de normal tamir tutarı ile hasar ödemesi arasındaki farktan kar ediyorlar.

Hatta düzelebilecek parçaları düzeltmeyip direkt değişim de yapabiliyorlar, hem daha kolay hem daha pahalı.

Ama size dezavantajı hem araçta gereksiz yere parça değişmiş oluyor, hem de tramer kayıtlarında yüksek bir hasar kaydı oluyor.

Birilerinin tavsiyesi ile özel bir kaporta boya tamirhanesine gidin, kaskodan bahsetmeden sıkı bir pazarlık yapın.

Sonra da kasko işlemleri için evrakların fotokopilerini verin eksper çağırıp dosya açtırsınlar.

Burada tek sıkıntı tamirat bitince ödemeyi cebinizden yapacaksınız, sonra sigorta şirketi size parayı bir süre sonra banka yoluyla yollayacak.

Bu durumda genelde sizin ödediğiniz sigortanın gönderdiğinden daha az olur ve arada bir miktar fark size kalır.

Bunu da tamirciyle konuşun, atıyorum pazarlık yaptınız 2000 tl tuttu, ekspere bu hasarı ne kadara kadar kabul ettireceklerinin ön bilgisini de alın kabaca.
  • John Bloor  (11.04.22 11:19:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.