[]

fayans döşemek

banyonun tabanı fayans yapılacak. duvar değil sadece yerler. 4-5 metrekare bir yer. kendim yapabilir miyim? bulaşmadan usta mı çağırayım?

şöyle videolar da motive ediyor ama bilemedim.

www.youtube.com

 
El beceriniz varsa, sonuç mükemmel olmasa da olursa yapabilirsiniz. (Ben yıllar önce babamla banyo ve tuvaletin fayanslarını yapmıştım, hem zemin hem duvarlar.)

Ama ortalama alet çantasında olmayan malzemeler lazım, harç karıştırmak için mikser ucu (matkapla kullanılacak) ve büyük ihtimalle banyonun ölçüsü fayanslara + derz boşluklarına tamı tamına uymayacağı için, bir de belki girintili çıkıntılı yerler için fayans kesici lazım. Bunlar varsa derz artısı, seramik malası vs daha ucuz ve kolay.
  • kobuzchu kiz  (09.04.22 16:43:17) 
Pek anlamıyorsan internetten fiyat al. Uygun denk gelirse yaptırırsın


  • Cruyff  (09.04.22 16:45:49) 
Üstte sıralanan aletler lazım olduğu için iş usta çağırmaya varıyor.
(baştan fiyatı anlaşın)
Astarı yüzünden pahalıya gelmesin.
Ayrıca şu var:
zemin.tech.blog
  • Erva  (09.04.22 16:48:26) 
Ben yaptım. Elimden de çok iş gelir ama diyeceğim o ki, girme bu işe.


  • kisa  (09.04.22 16:54:16) 
seramigi nasil keseceksin aparatin var mi?


  • turbo sadık  (09.04.22 17:02:23) 
Yapamazsın. Sonra daha fazla paran gitmiş olur


  • etna  (09.04.22 17:14:03) 
@turbo hayır yok. 300 liraya fayans kesme aleti görmüştüm bim'de. 1 kere kullanacağım için işimi görür sanırım.


  • tute  (09.04.22 17:22:48) 
onlarin boyutlari var. seramigin buyukse sigar mi sigmz mi kontrol et. 300 falan mi bilmiyorum da bi yevmiye bugun 300 lira. o malzeme zaten sana ait. fazla fiyat cekmezse eleman, ugrasma o yapsin. ama ben istiyorum dersen yaparsin. spiral falan lazim olabilir suzgec kenarlari icin. silikonlu derz dolgu almayi unutma. yapistirma harcini da hep bi yone dogru cek. nalburdan da takoz alip kullanirsan isin kolaylasir. islemeye kapi girinden baslama kapi acikken en cok gorurnen yer neresi ise tam boy fayans oraya dosenip kalan kenarlara parcalar dusurulur. bu bilgiler isine yarar. kolay gelsin ustam :)


  • turbo sadık  (09.04.22 18:34:13) 
teşekkürler. şundan endişeleniyorum aslında. fayanslar aynı seyiyede olmazsa yamuk olma ihtimali, gidere vermem gereken eğitimi verememekten. bir de fayanslar çatlak olduğu için alt kat rutubet yapıyor. şimdi tam yapamazsam tekrar su sızma ihtimali olur diye emin olamadım.


  • tute  (09.04.22 19:09:57) 
fayans degil seramik doseyeceksin. ikisi farkli seyler. fayans diye alma. kalekimi guzel karip iyi surdukten sonra vur gec iste. bir de silikon cekic al muhakkak iyi olur. su terazisi de lazim.


  • alperz  (09.04.22 20:31:32) 
Bir hatırlatma için geldim. Tercihiniz nedir bilmem ama banyo zemini kayıp düşmelerde özellikle çok tehlikeli olduğu için kaymayan seramiklerden döşemeyi düşünebilirsiniz. Aklınızda yoksa diye hatırlatmak istedim


  • epitaf  (09.04.22 21:19:36) 
dostum kesmek döşemek vs zor değil. zor olan eğimi tutturmak. cidden iki üç kere yapıp bozman gerekebilir. ben olsam hiç girmem bu işe. tam bir sanat çünkü.


  • roket adam  (10.04.22 01:47:24) 
Gelen usta da senden yetenekli olmayacak :) ülke her işi yaparım diyen kansızlarla dolu.

Al eline bir su terasizi birde yumuşak fayans çekici. Tamamdır kesme aletini nalburdan ödünç al yada letgo'dan al işin bitince sat.

Zamaninda parke silistre işine o kadar çok para istediler ki kafam bozuldu. Zımpara makinesi aldım sıfır evi komple zimparaladım sonra cila attım. Ustanin istedigi fiyatının yarısına halletim usta birde malzemeye karışmıyordu.

Yavaş yavaş temiz iş yaptım sonuç mükemmel gören usta'nın telefonunu istiyordu :) makinesi % 20 düşüge letgo da sattım. Satmasam ek iş yapacak kadar müşteri bulurdum.
  • Fritz-X  (10.04.22 04:57:32) 
Zemin güzelse, düzse zor iş değil. Ama su akıntısı için meyil vermek hassas bir iş.

Su gideri konu olmasa harcı çek, taşı yapıştır, iki tık tık vur üstüne, derz arasını ve birbirlerine karşı yüksekliğini ayarla tamamdır.

Hatta yeni moda plastik malzemeler ile çok daha kolay seramikleri birbirlerine birleştirmek.

Ama su akıntısı için çok dikkat etmek gerekli, süzgeç giderinden duvarlara ve kapılara doğru yavaş yavaş harcı yükselterek gitmeli.
  • John Bloor  (11.04.22 11:42:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.