[]

Hangi Antivirüs?

Bilgisayara bela olmayan, kastırmayan hangi antivirüs yüklenebilir?
Muhtemelen bir süre sonra tekrar sileceğim zaten.



 
Ben de yıllardır kullanmıyorum zaten. Ama şu sıralar bi tarama yapmak lazım gibi geliyor. O yüzden bilgisayarın anasını ağlatmadan, efendi gibi taramasını yapıp gidecek bir antivirüs arıyorum. Dediğim gibi birkaç güne zaten tekrar sileceğim kendisini.


  • anatomik  (08.04.22 19:02:40) 
defender yeterli. macosta zaten gerek yok.


  • jelly bear  (08.04.22 19:04:19) 
Defender fazlasıyla yeterli.


  • Arthur Dayne  (08.04.22 20:01:26) 
AV pazarı birkaç milyar dolarlık bir pazar ve büyük bir pazar olmasının bir sebebi var. Kullanmayanlar pc'lerinde ne olduklarının genellikle farkında olmuyorlar, tek başına defender da oldukça yetersiz bir ürün.

Ürün olarak da Kaspersky kullanmanı öneririm.
  • roket adam  (08.04.22 21:27:41) 
Eset nod32.kasmaz, iş görür.


  • crimson man  (08.04.22 22:45:50) 
kesinlikle yükleyin. en azından bir web sitesine girdiğinizde, browserınızdan bilgisayarınıza neler yükleniyor bir bakın. (uMatrix eklentisiyle görebilirsiniz)

antivirus'ler sizi cok guvenli kilmaz fakat oldukca bilinen zararlilara karsi iyi bir koruma saglar.

ayrica macos da dahil linux ve dagitimlari icin de antivirus hatta antimalware tarzi urunler kullanmak gereklidir. her isletim sistemi hedef olabilir ve oluyor. ozellikle mac malware'leri cok revacta.
  • kobretti  (09.04.22 10:12:45) 
Cevap verenler ikiye ayrılmış, Yükleme gerek yok diyenler ve Yükleme diyenlere kulak asma Defender yetersiz diyenler, kendimi işin uzmanı olarak gördüğümden ben de iki kelam edeyim.

Yükleme diyenler Windows Defender zaten yeterli gerek yok diyen bir kitle haklılar da ama nereye kadar haklılar? ;

Geçen zamanda bilgisayar kullanım alışkanlıklarımız değişti, bundan 10 yıl önce forumlarda, torrent sitelerinde, film izleme sitelerinde vs cirit atardık artık sadece sosyal medya, ekşi sözlük, youtube ve netflix tarzı siteleri ziyaret ediyoruz sadece, dolayısı ile böyle bir kullanıcı iseniz gerçekten Defender işinizi fazlasıyla görür 3. parti bir antivirüs yüklemenize gerek yok.

Ancak bilgisayarınızı sizin dışınızda yaşı ufak bir afacan kullanıyorsa, mutlaka steem'den oyun indiriyor, oyun içinde insanlarla iletişim kuruyor onların verdiği linkleri tıklıyordur ki çoğunluğu büyük ihtimalle trojan yuvasına dönmüş siteler o yüzden mutlaka Defender harici bir antivirüs yazılımı hatta İnternet Security paketi yüklemenizde fayda var.

Kaspersky piyasadaki en makul ve başarılı güvenlik yazılımlarından birisi onu kullanabilirsiniz.

Şimdi bir kaç soruyla yüklemeli misiniz yüklememeli misiniz karar verelim.

1. Kullandığınız işletim sistemi Windows mu? (E/H)
2. Bilgisayarı standart bir kullanıcının alışkanlıklarının dışında torrent, patch, crack vs için de kullanıyor musunuz? (E/H)
3. Kullandığınız bilgisayara sağdan soldan gelen akrabanız, arkadaşınız vs usb bellek takıyor mu? (E/H)
4. Bilgisayarınızı kendini dışında, eşiniz, çocuğunuz, kardeşiniz kullanıyor mu?

Bu 4 sorudan 1.si Evet ve diğer sorularından en az birisi de Evet ise kullanmanızda fayda var.
  • solo  (09.04.22 12:44:30 ~ 12:45:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.