[]

köpeğin mutfağa kaka yapması

arkadaşlar babamın 5 aylık bir terrier köpeği var. 2 aylıktan beri bizde. tuvalet ihtiyacını evde onun için ayırdığımız odaya koyduğumuz tuvalet pedine yapıyor. ilk ay internette yazıldığı gibi alan daraltması yapmak suretiyle tuvalet eğitimini verdik. tuvaletinin yerini öğrendi. öğrendiğine kanaat getirince alan kısıtlamasını kademeli olarak genişletip kaldırdık. 1-2 sefer sağa sola işedi ama o da kesildi. o gün bu gündür kendi pedi dışındaki bir yere çiş veya kaka yapmadı.

lakin hayvan son bir hafta içinde icat çıkardı. gidip mutfakta buzdolabının önüne kaka yapıyor. yani tuvalet eğitimini tam veremedik, yapacağı yeri unuttu falan desem rastgele sağa sola yapar. özellikle gidip buzdolabının önüne yapıyor. ortalıkta dolanırken tesadüfen mutfakta bulunduğu sırada kakası geldi de tutamadı bıraktı desem o da değil, babam takip etmiş, yani salonda iken özellikle mutfağa gidip yapıyor. itoğluit odana gidip yapsana.

mutfağa yapmaya başladıktan sonra tuvaletinin yerini unutmuş da değil. kendi odasına ve pedine de yapıyor. yerini bilmiyor değil.

kuduz aşısını yeni olduğu için sokağa daha 2 gün önce çıkardık. hani dışarı çıkmak istiyor desek o da değil, dışarıyı tanımadan önce başladı bu mutfağa kaka yapma olayı. ayrıca dışarı çıkınca da epeyce tırstı. çekiştire çekiştire zorla 3 kilometre yürüdük, tek bir çiş veya kaka yapmadı. yani dışarı çıkmak istiyor desek o da değil.

dün de kaka değil çiş yapmış. kakası yoktu demek ki. kakasını kendi pedine yapmış kol gibi.

yaptığının yanlış olduğunu da biliyor. gösterip kızınca top gibi büzülüp masum masum bakıyor. oturup patisini kaldırarak özür diler gibi hareketler yapıyor.

sanırım bu hayvan bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor. aç değil, yalnız değil, sevgisiz değil, oyunsuz değil, bakımsız değil. yani sıkıntı edecek bir şeyi de yok ki psikolojisi bozuldu desek.

var mıdır içinizde köpek dilinden anlayan? ne demek istiyor olabilir?

 
merhaba,

eminim daha yararlı cevaplar gelecektir ama benim köpeğim onunla çok fazla ilgilenemediğimiz dönemlerde salonun ortasına yapardı. biraz daha ilgilenmeye başlayınca bıraktı bu huyunu. biz de dikkat çekmek için yaptığı sonucuna vardık. bununla ilgili bir şey olabilir mi?
  • gottacatchemall  (08.04.22 15:16:57) 
@cosmicstring: onu da düşündük, ilk seferden sonra mutfaktaki halıyı kaldırdık, kakayı ıslak mendille temizledikten sonra kokusu da kalmasın, keskin koksun diye domastos'la da güzelce sildik. yine gidip silinen yerin üstüne (tam koordinat almadım ama belki 1-2 karış yanına) yapıyor.


  • kibritsuyu  (08.04.22 17:02:41) 
benim terrier de ilgi çekmek istediğinde yapıyor bunu. dışarı çıkmaya yeni başlıyor olabilir o ayrı ama demek ki enerjsini atamıyor, ilgi, oyun istiyor daha fazla. bir de çamaşır suyuyla değil sirkeyle silin kokunun tamamen geçmesi için. çamaşır suyunun yüzeyde kalan kokusu tetikliyormuş tekrar oraya yapması için.


  • pide  (08.04.22 17:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.