[]

15 bin tl maaşlı iş için 10 bin tl maaşlı iş bırakılır mı?

15k'lık işte yılın yarısı tüm ülkeyi gezmek durumunda kalacağım
ve belirli bir süre çalışma zorunluğu olduğu için şu anki işten ayrılmam durumunda sanıyorum 30 bin lira tazminat ödemek zorunda kalacağım.
2021 mezunuyum


 
Çalışma zorunluluğundan kastın nedir? Belirli süreli iş sözleşmesi mi imzaladın?


  • himmet dayi  (08.04.22 14:27:36) 
belirli süreli sözleşme değildi, belirli bir süre öncesi işten ayrılmak istersem tazminat hükmü vardı


  • maraz alinin sag kolu  (08.04.22 14:28:26) 
O tarz hükümler ekleniyor sözleşmelere bazen ama işveren genelde o tazminatı istemez. benim sözleşmelerde de benzer hükümler oldu dönem dönem ama ayrıldığım hiçbir şirkete tazminat ödemedim.

eğer o tazminatı ödemeyeceksen %50 artış iş değişikliği için gayet iyi.
  • himmet dayi  (08.04.22 14:40:26) 
Nasıl bir çalışma hayatı istediğine bağlı. Gezerken ne yapacaksın, kaç gün kalacaksın, ne kadar masrafın olacak, şirket hangi masraflarını karşılayacak, bir süre sonra evimde oturayım demeyecek misin ya da karda kışta niye dışarıdayım demeyecek misin, bu soruları düşünmen gerekiyor. O 5 bin lira masraflara gidecekse bir anlamı yok.


  • dissendium  (08.04.22 14:51:22) 
bankada çalışıyorsun ve başka bankanın teftiş kuruluna geçiyorsun diye yorumladım. o 30bin tazminat genelde istenmez, alacaklarını sanmıyorum. isteseler de vermeyip dava edin desen hiçbi şey çıkmaz.


  • mg3929  (08.04.22 14:57:21) 
%50 artış, kafadan geçilir.

tabi şuna bakmak lazım ülkeyi gezmenin sizin şahsı masraflarınızı artıracak mı? harcırah v.s. tam alabilecek misiniz?
  • nuisance  (08.04.22 16:07:49) 
ben bir de yan haklardan bakardım, yani 10k lık işte araba vardır benzin vardır sağlık sigortası vs. vardır. 15k lık işte bunlar (veya birkaçı) yoktur. o yüzden maaşınızı hesaplarken sadece düz maaşınıza bakmayın bu yan haklara vb. bakıp ona göre karar verin derim


  • wendyangelamoiradarling  (08.04.22 16:25:43) 
@nuisance, yol yemek karşılıyor şirket, en iyi otellerde kalınıyor
@wendyangelamoiradarling, özel sağlık sigortası ikisinde de var. 10 bin tl maaşlı elemanın altına araba çeken şirket mi var yav :)
@dissendium, sabit bir yerde kalınmıyor doğudan batıya gidiliyor dışarıdayken. iş seyahati bence işten çıkıp eve gitmekten daha güzel.
  • maraz alinin sag kolu  (10.04.22 19:44:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.