[]

Altından kur korumalı mevduata geçilir mi?

Aralık ayında piyasa çalkalanırken telaşla 1000 liradan altın almıştık, az önce babam aradı, altını bozup kur korumalı mevduata mı geçsek diye sordu.

200 grama yakın altın var iki ayrı banka hesabında, siz olsanız ne yaparsınız?


 
bilale anlatır gibi anlatmış.
bknz:eksisozluk.com

geçilmez.
  • rewlack  (08.04.22 12:44:16) 
altının ons yani usd bazında yükselişi yakında başlayacak.
dolar endeksi yükselecek yani dolar bütün dünyada değerlenecek.
bu bilgiler ışığında değerlendir.
  • tiny penny  (08.04.22 12:48:05) 
KKM sadece doların 1 yılda %14'ten fazla artmayacağı senaryoda mantıklı. Türkiye'de TÜİK'in açıkladığı enflasyon %61. Yani azıcık mantık yürütürsek dolar 1 yılda zaten en az %50 değer kazanacak. O halde KKM'nin bir esprisi kalmıyor. Bu durumda da rewlack'ın paylaştığı entry'de gayet güzel açıklandığı gibi makas aralığı, kambiyo vergisi vs. gibi şeyler yüzünden parayı KKM'ye koyduğun tarihte alabildiğin doları vade sonunda alamıyorsun. O yüzden bu kadar yüksek enflasyon ortamında KKM çok mantıksız.


  • himmet dayi  (08.04.22 14:49:42) 
ben olsam bankadan cıkıp fiziksel altın olarak alırdım.


  • nuisance  (08.04.22 16:20:09) 
@tiny penny demiş ki ons usd bazlı artacak ve dolar endeksi yükselecek. İkisi zıt şeyler.ABD para bastığı için ons usd bazlı arttı. Şimdi fed faiz arttırmasıyla ons düşer dolar endeksi yükselir.


  • ramazanali  (09.04.22 00:44:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.