[]

Azıcık üşüyünce hapşırık krizine girmek?

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık iki senedir, şöyle hafif bir rüzgar yesem, arkamda cam açılıp da üşüdüğümü hissetsem başlıyorum hapşırmaya. Sabah yataktan çıktığımda da banko. Yani böyle peş peşe 7-8 kez hapşırmadığım gün sayısı sayılıdır. E tabi bu kadar hapşırınca sürekli bir burun akıntısı da oluyor. Görenler 7/24 hasta zannediyor. Çevremdeki herkesin de dikkatini çeken bir durum bu hapşırma ataklarım. Bir ara ofiste kedi var, eve de bahçediki kediler giriyor acaba alerjim mi var dedim ama yaz gelince şıp diye kesiliyor bu krizler. Bir de taşındık, artık eve kedi de girmiyor ama yine evde de devam ediyor. Yani hastaneye gitmeyi düşündüm ama ne diye, hangi bölüme gidicem bilmiyorum ki. Gidip ben hapşırıyorum demek komik olur gibi geliyor. Benzer bir durum yaşayan ya da fikri/bilgisi olan var mıdır acaba bu durumla ilgili?

Yaş 27, cinsiyet erkek.

 
daha bu sabah baktım sabah uyanır uyanmaz hapşırmak nedendir diye. hanım 1 haftadır her sabah 6-7-10 allah ve verdiyse sallıyo her sabah.
bahar alerjisi sanırım. hani şu polenler vs. sebep olanlardan. büyük ihtimalle sizde de öyle bir şeyler olabilir. hafif alerji ilaçlarıyla kontrol altına alınabiliyor. dr a başvurun. size uygununu önersin.

  • erty_ksk  (08.04.22 09:10:36) 
@erty_ksk ama sadece bahar aylarında değil, yoğun olarak kışın oluyor. daha doğrusu mayıs-eylül dönemi hariç, yani sıcak olmayan her gün yaşıyorum nerdeyse.


  • furry burns  (08.04.22 09:28:47) 
Merhaba, tıpa tıp aynı durum bende de var. Toza oluyor zannettim ama temiz yere geçince de aynı şey oluyor, mekan değiştirince değişiyor durum vs.

Eşimin de başka bir alerjisi vardı ama test yaptırdı neye alerjisi olduğunu kestirmiyorlar. Metin Abdullah Telli’ye gitti iç hastalıkları uzmanı, o sindirim sisteminde, sorunun kalın bağırsakta olduğunu söyledi. Kalın bağırsakta düzgün sindirilemeyen ya da senin alerjin olan besinler sindirilirken bir gaz çıkarıyor, o gaz burnuna zarar veriyor ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet veriyor diye bir teorişsi var. Biz bunları yabancı YouTube kanallarında da dinledik. İnsanlar uzun süre probiyotik takviyesi alıyorlar mesela, böylece bağırsaktaki kötü bakterileri öldürmek için vs. O sırada çıkan gazlarla yeniden hasta oluyorlar. Ben de Metin Bey’e gittim, bana da farklı bir sindirim sisteminden kaynaklanıyor dedi ve ilaç başladık, şu an hapşırırlarım daha da hassas mesela, azıcık soğuk alayım hemen sizin dediğiniz gibi oluyorum. Bence sorun bağırsaklarda olabilir cidden çünkü sindirim sistemi her şey demek.

İkinci teorimse şu: Aidin Salih diye bir kadın var, alternatif tıpla alakalı kitap yazıp burada bir sürü öğrenci yetiştirdi ama bazıları şarlatan tabii şu an, hiçbirine güven olmaz hemen, neyse. Onların bi teorisi var: mesela senin mizacını ayırıyorlar, soğuk-kuru, kuru-sıcak vs diye 4 mizaç var. Ben bu hapşırma olayını baharda yaşıyorum bu arada. Benim mizacım onlara göre SICAK VE NEMLİ, sıcak ve nemli olan bahar ayında vücudum kendisiyle aynı bir havayla birleşince alerjik reaksiyon veriyor onlara göre. Peki ne yapacakmışım? Soğuk ve kuru gıdalarla beslenecekmişim mesela. Bunu araştıracağım yeni okuduğum bir şey ama şöyle mantıklı, ben gerçekten sıcak ve nemliyim, mesela kimseler içmezken soğuk şeyler içerim, soğuk yemeği çok severim vs vücut istiyor herhalde. İşte bana göre hava sıcak ve nemli vücudumu bir şekilde tetiklediğinde ya da yediğim şeylerden alerjik reaksiyonlar veriyor. Çünkü çok saçma yani 7-8 kere hapşurmak:(

Ben araştırma aşamasındayım, eğer siz şifa bulursanız bana da söyleyin, ben de bulursam size söylerim :) geçmiş olsun
  • damba  (08.04.22 11:18:12) 
Eğer siz bu durumu sıcak olmayan her gün yaşıyorsanız, sizde durum mesela siz soğuk ve nemli olabilirsiniz, soğuk ve nemli havalar sizde bu şekilde reaksiyon verebiliyor olabilir mi diye düşündüm? Bende baharda olan sizde kışın oluyor çünkü. Bence mizaçları bir araştırın.


  • damba  (08.04.22 11:19:21) 
Mobilden yazdım. anlatım bozukları için özür dilerim


  • damba  (08.04.22 11:21:31) 
@damba gerçekten hiç düşünmediğim ve aklıma gelmeyecek şeylerdi. bir alerji testi yapmayı düşünüyorum öncelikle, herhangi bir şey çıkmazsa dediğiniz adımları da uygulayacağım. çok sağolun, size de geçmiş olsun.


  • furry burns  (08.04.22 11:50:52) 
bu durum bende de var, kendimi bildim bileli sanirim. normalde pek usuyen biri degilimdir ama bazen aniden vucudumun bir bolgesi usur ve hapsurmaya baslarim, 3, 5, 8... degisiyor, art arda hep. tabi burun akiyor, temizliyorum falan. cok terleyen de bir insanim, genelde terlemeye bagli olabilecegini dusunuyorum benimkinin. ama neden o kadar cok hapsuruyorum bilmem.

37 erkek.
  • lemmiwinks  (08.04.22 12:21:44) 
Bu sorun bende de vardi. cok uzun sure cektim. hatta bu olay yuzunden kendimi soguga alistirmak icin yaz kis soguk dus almaya basladim. buz gibi su ile dus alinca hicbir sey olmuyor ama hafif ayaklar ususe ya da yel esse direk hapsurmaya basliyordum. Sorun yukarda bir arkadasinda belirttigi gibi sindirim temelli. Benim anladigim kadariyla isin altinda karaciger yatmakta. Sindiriminizde sorun olma olasiligi cok yuksek. Sindirimde sorunlarinin bir cogunun temelinde ise karaciger var. Ben de ketojenik diyet ise yaradi su orucu da cok ise yariyor.


  • tezek  (08.04.22 15:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.