[]

Sigarayı bırakığ puro içmek

1 nisan gecesi sigarayı bıraktım. Bu akşam acayip bastırdı zor tuttum kendimi sigara almamak için. Acaba yarın bi puro içsem nasıl olur en kalın purolardan değil tekelde ince purolar oluyor onlardan.




 
aynı şeyin laciverdi olur. sen bu işi beceremeyeceksin sanırım. direkt sigara al gitsin. etrafa da ancak bir hafta dayanabildim diye durumu açıklarsın.


  • zgrydn  (07.04.22 07:02:37 ~ 07:03:12) 
kendini kandırmış olursun. sabret biraz daha, bir süre sonra o istek iyice zayıflayacak.


  • orient blue  (07.04.22 08:16:27) 
Asla, o da tütün o da tütün.

"Alkolü bıraktım, rakı içmiyorum. Ama yarın viski içsem olur mu?"

Aynı saçmalık bu cümle de, dirayetli ol biraz daha sabret. Çok kısa zamanda vucuttan atılmaya başlanacak nikotin ve kimyasal olarak istememeye başlayacaksın.
  • John Bloor  (07.04.22 09:45:08) 
Tabi ki olur. sigara öyle tak diye bırakılmaz. Çok bastırdığı zaman yarım puro içebilirsin ama bu durumu suiistimal etmemek lazım.
ben de sigarayı bıraktım dedikten sonra ara ara kaçamaklar yaptım. puro da içtim.
ayrıca nikotin bandını şiddetle tavsiye ederim ben onun sayesinde bıraktım.
  • durbidakka  (07.04.22 10:12:55) 
Sigara içmek ile puro içmek arasında bir fark yok. El ve dudak hareketleri aynı, nikotin alımı aynı. Alışkanlığını devam ettirmiş olursun. Nikotin bandını tavsiye ederim. Bant takınca da nikotin alıyorsun ama aynı şey değil, duman tüttürme, el ve ağız alışkanlığını bırakmış oluyorsun en azından. Hem de kademeli olaraz nikotini azaltmış oluyorsun. Sabretmemi tavsiye ederim. Fiziksel yoksulluk 15 günde geçer. Sonrası irade meselesi.


  • bayc  (07.04.22 10:46:50) 
sakin ol, puroya başlarsan sigaraya da başlarsın çünkü pahalı :D

ben bu durumlarda bir kurşun kalemi elime alıp sigara içiyormuş gibi yapıyordum, (ilk okulda falan yapardık) derin nefes alınca aynı sigara içiyormuş gibi oluyor. bir kaç dakika da o isteğin kayboluyor.
  • selam  (07.04.22 12:44:04) 
Olmaz öyle abi kendini kandırmana gerek yok, yanlış anlama ama sen belli ki psikolojik olarak bu sürece hazır değilsin, yani yeterli şartlar oluşmamış bırakman için, gereksiz yere zorluyorsun kendini. Uygun ortam oluştuğunda daha kolay bırakırsın.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (07.04.22 12:48:38) 
sigarayı zor bırakan biri olarak söylüyorum 6 yıl oldu elimi bile sürmedim çünkü bir tane yaktığımda hep gerisi geldi bir şekilde. el alışkanlığını tetikleyeceği için bence bu şekilde tütün vb türevlerinden uzak durun.

uzun süredir kullanıyorsanız nikotinin fiziksel bağımlılığından kademeli olarak kurtulabilirsiniz. ben günde bir taneye düşürüp 10 gün sonra tamamen kestim. size uyan en iyi yöntemi deneyin. hatta doktorunuza danışıp nikotin bandını sorabilirsiniz genelde duyduğum bırakma yöntemi nikotin bandı, bol bol açık havada yürüyüş ve bol su içmek.

umarım başarılı olursunuz. yolunuz açık olsun
  • windymimas  (07.04.22 13:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.