[]

Sözleşme dolmadan evden çıkmak

Yeni kiracı bulunana kadar kira aidat vermek zorunda mıyım?

Ve depozitomu vermeme durumu oluyor mu?


 
ben sözleşmem bitmeden çıktım. karşılıklı anlaşmıştık. kira aidat vs vermedim. depozitomu da almıştım.


  • birmilyonunvarmi  (06.04.22 17:53:24) 
@birmilyonunvarmi anlaşamadık. ev sahibi yeni kiracı girene kadar ödememi istiyor. Bu yasal mı?


  • Gradient_tabanlı_mor  (06.04.22 17:56:02) 
sözleşme onun için var. ama kiracı bulmak zor olmasa gerek şu devirde. ve daha yüksek kiraya koyar muhtemelen.


  • jelly bear  (06.04.22 17:58:18) 
Sözleşmede fesih maddesi vardır. Onu okuyun.
Genelde 1 ya da ikinay öncesinde tebliğ ederek oluyordu.
Çok varsa sözleşme bitmesine, tamam vaz geçtim derseniz, akıllı bir ev sahibi ise amwn çık diye gözüne bakar insanın
  • kisa  (06.04.22 18:00:41) 
Bildiğim kadarıyla kanuna göre sözleşme bitimine kadar ödemek zorundasınız.
Genelde ev sahibiyle kiracı anlaşıyor, 30 gün - 45 gün önceden bildirmek şartıyla çıkıyor kiracı.

Bence etik olan yeni kiracı bulunana kadar kirayı ve aidatı ödemeniz, çünkü ev sahibi sizinle bir anlaşma yaptı ve düzeni bozulacak.
Neyse ki şu sıralar yeni kiracı bulmak çok kolay. Bence ilana çıkalım deyin ev sahibine, sizin ödediğiniz kiranın çok aşırı üstünde olmayan bir kiraya (%25-%30) hızlıca bir kiracı bulursunuz.
  • michael_knight  (06.04.22 18:24:26) 
kira sözleşmesinin ne zaman sona ereceği önemli ama genel bir cevap isterseniz Türk Borçlar Kanunu'na bakmanız lazım.

Türk Borçlar Kanunu'nun 325. maddesi der ki:

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği taktirde, kira sözleşmesinden doğan borçları kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulunması halinde, kiracının kira sözleşmesinden doğan borçları sona erer.

maddede açıkça yazdığı üzere, yeni kiracı bulunana kadar kira ve kira sözleşmesinden doğan borçlar devam eder. yani kira ve aidat borcu yeni kiracı bulunana kadar ödenmek zorundadır.

genelde benim gördüğüm, ev merkezi bir yerdeyse, 1 ayda yeni kiracının bulunacağı ifade ediliyor. ev merkezi bir yerde değilse max 2-3 ayda bulunacağı belirtiliyor.

özetle, ev merkezi bi yerdeyse, 1 ay kira ve aidat vermeniz yerinde olacaktır.
  • gottacatchemall  (06.04.22 18:30:38 ~ 18:35:43) 
En az 3 ay odersin.
Teamuller boyle

  • divit  (06.04.22 18:35:16) 
yeni kiracı bulana kadar birkaç ay ister normalde fakat şimdi millet ev bulamıyor, bence düzgün bir kira isterse kendi de karlı çıkar ev hemen kiralanır sen de boşuna para vermemiş olursun. Ama ev sahibi olmayacak bir kira isterse ev öyle boş kalırsa o saçma olur.


  • nhk ni youkosu  (06.04.22 20:31:04) 
Ben gireli 8 ay olmuştu. Ve ev sahibi yeni ilanda benimkinin %80 fazlasını koymuş. Tutulması uzun sürer tabi ki. :/


  • Gradient_tabanlı_mor  (06.04.22 21:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.