[]

Harici disk

Merhaba. Önemli dosyaları yedeklemek için, sağlam bi harici disk ihtiyacı var. Arıza yapmasın da gerekirse yavaş olsun. Şu an kafadan bi 200gb data var yedekleyeceğim. Hatta yedeklemeden ziyade bilgisayardan taşımak diyebilirim. Ne önerirsiniz?




 
veriler önemliyse 2,5'luk disklerden ziyade 3,5luk bir disket alıp, harici dock ile usb den bağlayabilirsin. Disk markası olarak WD iyidir.

ayrıca google drive ucuz, yıllık 250 300 TL'ye geliyor. oraya da yedeklersen en azından 2 yedeğin olur.
  • mambocan  (06.04.22 17:07:08) 
Arıza yapmama garantisi hiçbir diskte yok. Yapmanız gereken en ucuz harici diskten iki tane alıp ikisine birden yedeklemek.
Biri bozulursa diğeri çalışıyor olacak. Biri bozulunca hemen yenisini almak vs.

  • michael_knight  (06.04.22 18:30:14) 
@mambocan 3,5 inchlikler daha mı sağlam?


  • Tisatiaşer  (06.04.22 19:03:31) 
uzun vadede evet.


  • mambocan  (06.04.22 20:06:33) 
çift diskli bir nas cihaz alıp raid1 kondigürasyonunda kullanmalısın, daha da garanti olsun dersen bu verileri her gece google drive vs otomatik yedekletebilirsin.


  • orpheus  (06.04.22 20:36:43) 
Öncelikle @orpheus +1

2.5 inclik disklerden uzak durun bozulmaya meyilliler, şimdiye kadar 2 seneden daha uzun süre sorunsuz çalışanı görmedim (2 disk öldü elimde)

İlla diskler elimde dursun cloud işine girmek istemiyorum diyorsanız ki ben şiddetle cloud tavsiye ediyorum en garantisi o çünkü, 3.5inch harici disk alın sabit bir yere koyun mümkün olduğunca hareket ettirmeyin hatta mümkünse 2 tane alın ikisine de yedekleyin.

En garantisi ise SSD, SSD disklerde mekanik bir parça olmadığından bozulma ihtimalleri daha düşük ama o da garanti değil elbette.

Not : Öküz gibi veri kaybetmiş bir madur.
  • solo  (07.04.22 10:25:04 ~ 10:26:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.