[]

ev alırken para ödeme

Selamlar. Eşimle yıllar sonra ilk defa kendi evimizi almaya karar verdik. şimdi ev sahiplerine ev miras kalmış. 4 kişiler kredi haricinde kalan tutarı elden nasıl veriyoruz? yaklaşık 300-400 bin TL elden ödeme olacak. Tapuda bildiğim kadarıyla para ödenmeden işlem yapılamıyor eh tapu işlemi olmadan da bizim ödeme yapmamız da doğru olur mu ? bir de 4 kişiye ayrı ayrı ödememiz gerektiği için uygulama nasıl oluyor onu merak ettim. (banka mı çek mi elden mi ödeniyor güncel uygulama nedir?)

Şimdiden teşekkürler.


 
En güzeli bloke çek.

Tapu takas sistemi var ama kredi harici nakiti gayriresmi ödeyecekseniz olmaz.

Satıcılarla birlikte şubeye gidip çeki hazırlatın, çek sizde kalsın. İmza atılırken teslim edersiniz.

Aslında çok para değil, ticaret bilen gözü açık bir arkadaşınızla birlikte tapuda imza odasında 4 kişiye teslim edersiniz herkes kendi payını sayar 5 dk sürer.

Defter açılır, memur okur işlemleri, ödemeyi sormaz kredili satışta genelde, çünkü işin içinde banka avukatı vs de var.

İmzalar atılır para teslim edilir anında.
  • John Bloor  (06.04.22 14:59:51) 
3 kişi, aralarında seçeceği bir kişiye vekalet veriyor. Siz de satış işlemine o vekalet verilen kişiyle devam ediyorsunuz. Parayı bankadan o kişiye gönderiyorsunuz. Onlar sonra isterse birbirine düşsün sizi bağlamaz.

En kötü ev 1 milyon tl. O kadar nakiti bankadan çekmek ayrı dert, taşımak, saymak da ayrı dert. Banka üzerinden resmi yollarla halledin işinizi.
  • Arthur Dayne  (06.04.22 15:05:49) 
Kredi çekerken devlet bankaları satıcıya verilecek peşinatın bankaya yatırılmasını istiyordu en son sorduğumda.

Hatta kredi talebi çıkmadan önce parayı bankaya taşıman gerekiyor. Sonrasında işlemleri bankadan devam ettiriyorsun.
  • bigcaptain  (06.04.22 15:11:16) 
Bloke çek


  • sta  (06.04.22 16:09:06) 
Biz de kardeşlerimle aynı şekilde satış yaptık, alıcı kredi harici tutarı da bankaya aktarmış, satış anında hesaplarımıza eft yapıldı, tapu memuru hesaplarımıza düşmesini bekledi ve satışı verdik.


  • delikedidilimiyedi  (06.04.22 16:11:53) 
Çok teşekkürler cevaplar için. Anladığım kadarıyla en güvenlisi bloke çek. Banka ile de görüşüp detaylarını öğreneceğim.


  • windymimas  (06.04.22 16:13:29) 
Satış bedelinin altında tapuda miktar göstermeyin. +1

Çünkü 5 yıl içinde daha kelepir, güzel bir ev bulduğunuz da mevcut evi satmak isteyeceksiniz. Hâliyle tapuda miktarı düşük gösterilen evin satışında da miktar yüksek olacak. Aradaki farkı devlet kâr olarak görecek ve ödenecek vergi bayağı bir yükselecek.
  • skzr  (06.04.22 19:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.