[]

Uykuya dalarken irkilmek?

Bildiğimiz ağaçtan düşer gibi irkilmek değil ama. O çok nadiren oluyor, benim hissettiğim saliseler içinde çok heyecanlanmak. Durduk yere nabzım yükseliyor, bir tehlikenin oluştuğunu hissediyorum ve bir saniye sonra geçiyor.

2 sene önce iki ay boyunca nefes alamadığımı hissediyordum, gündüzleri bile ellerim uyuşuyor, nabzım yükseliyordu. Telkin ve meditasyonla doktora gitmeden çözdüm. (belirtilerim anksiyete bozukluğunu gösteriyordu.)

Fakat son iki üç aydır uykuya dalarken bahsettiğim şekilde irkiliyorum, ne olduğunu bildiğim için telaş yapmıyorum ve bir saniye sonra geçiyor zaten.

Sizce bunun adı ne?
Doktora gitmeli miyim?

 
Aynısı bende de oluyor. Çok ciddi bir korkuyla bir anda sıçrıyorum tam dalma esnasında. Bence normal bir durum aynı ağaçtan düşmek gibi. Belki psikolojik açıklaması vardır, ben çok kaygılı biriyim uyurken diş de sıkıyorum stresliyken. Stresle ilişkili olabilir bence.(yalnızca tahmin)

www.google.com.tr
  • Josephine.  (06.04.22 13:33:07 ~ 13:43:03) 
avicennaint.com

buna benzer bir şey yaşıyor olabilir misiniz?
  • reversal of fortune  (06.04.22 13:45:26) 
  • phonex  (06.04.22 14:09:10) 
arada oluyor bende de, burnum tıkandığında nefes alamayınca ya da kan dolaşımı engellenince oluyor. vücut ölmememiz için kalk lan nefes alamıyorsun uyarısı veriyor.


  • bohr atom modeli  (06.04.22 14:30:20) 
Birçok sebebi olabilir, nokturnal panik yaşıyor olmanız da olası.

Panik atağın uykuya geçiş sürecini aksatan bir biçimi. Uykuya dalış sırasında aniden gelen ölüyorum hissi, kalbiniz duracakmış gibi olması ve ardından heyecanla gelen nabız yükselmesi gibi bir şekilde kendini gösteriyor.

Tanım size uyuyorsa doktora gitmeyi düşünebilirsiniz.
  • akhenaten  (06.04.22 15:13:14) 
bana da oluyor, sözlükte bununla ilgili mantıklı bir entry vardı ama unuttum. beyin sanırım uyurken ölüyorum zannediyormuş o yüzden o tepkiyi verddiriyormuş sahibine. manyak lan bu beyin yazıyordu en sonda. ama yazıyı bulamadım.


  • dandiş  (06.04.22 15:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.