[]

şu paten nasıl?

31 k
36 no ayakkabı numaram. ama bazen topukluda 35 bile giyebiliyorum.
daha önce paten kaymadım internetten şunu alsam numaraya göre ayarlanabilirmiş.
paten kullananlar önerir misiniz?

www.gittigidiyor.com

kask ve korumalık da almak istiyorum ama bedenler neye göre ölçülüyor anlayamadım. kafam da küçüktür mesela

 
pateni giymeden almamanı öneririm ben.
ayağının içinde rahat olması lazım, ne çok sıkı ne de çok bol olmaması lazım.

bir de bazı modellerin tekerlekleri takır tukur ses çıkarıyor. ben olsam görmeden almazdım.

edit: herkesin belirttiği gibi bence de bilek koruması paten için en önemli koruma ekipmanı.
  • teritori  (06.04.22 10:16:24 ~ 11:08:19) 
Paten için kaska gerek yok diye düşünüyorum biliyorum kulağa çok tehlikeli geliyor açıklayayım, olduğun yerde düştüğünde vücudun refleks gösterir ve ellerinin üzerine düşersin ve kafanı yere çarpmazsın, kafan karpuz gibi patlamaz yani

Kask daha çok artistik hareketler yapanlar ve patenle çok hızlananlar için gerekli

Kasktan daha önemli olan koruma ise bilek koruması, yukarıda öne ya da arkaya düşerken dediğim gibi refleks olarak ellerini yere koyma hareketi yaparsın ve vücut ağırlığın üzerine biner bu bilek kırılmalarına incinmelerine neden olabilir bence patende en önemli koruma bileklik şu an kulağa tuhaf geliyor fakat kullanırken anlarsın :)
  • freebird5406_2  (06.04.22 10:39:11) 
çocuğa göre tasarlanan model yetişkinde sıkıntı çıkartabilir. her şeyden önce ağırlığı ne kadar sağlıklı taşıyacak belli değil. tekerleklerde rulman yok gibi duruyor, normalde tekerlekte rulmanlar abec3, abec5, abec7 şeklinde gidip ne kadar effortless sürüş yapacağını belirliyor. atıyorum düz yolda bir sağ bir sol hamle yapıp 10 metre boyunca hamle yapmadan gitmek var, hamle biter bitmez patenin durma eğilimine geçmesi var. bu şekilde olursa başlamadan soğutabilir. hangi pateni alırsan al kafanı yere çarptığında allah korusun ölecek hızlara çıkmak mümkün o yüzden kask takmaktan utanılmamalı. kafa tası alından ve kafa arkasından mezura ile ölçülür. çıkan santimetre kask beden tablosundan karşılaştırılarak alınır. kask dışında dizlik ve dirseklik de iyidir. bu ikisinin kırığı evlerden ırak, çok süründürür. korumalara ek olarak da düşünce top olup yuvarlanma öğrenilmeli.


  • onemoremile  (06.04.22 10:56:10) 
patende kalite çok önemli, bence de giymeden almamak pek doğru değil o açıdan.
çok plastik, kalitesiz bir şey sakatlanmaya neden olur, sağlamlığından emin olmak lazım.
ben normal numaramı alıyordum, sanırım o da markadan markaya değişebilir.

bir de, kasktan ziyade bilek koruması ve dizlik daha önemli.
patenle kasaların üzerinden atlamayacaksanız başınızı korumanız çok gerekli değil.
kask ne olursa olsun alacak bile olsanız, dizliği ve bilek korumasını da muhakkak alın.
  • blatta hiberna  (06.04.22 10:56:41 ~ 10:58:53) 
Aynı paten Decathlonda 625 TL

www.decathlon.com.tr

Bence gidip decathlon'da deneyerek alın, ya da yine alacaksanız decathlondan internetten alın.
  • John Bloor  (06.04.22 11:08:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.