[]

Askerde tuvalet

Söz konusu büyük abdest. Az evvel sözlükte okuyunca aklıma geldi. Askerliğini yapanlar bilir, 1 hafta hatta 10 gün tuvalet hissiyatı dahi gelmiyor. İstisnalar var evet ama çoğu kişide bu böyle. Tuvalete girip yapamama değil yani. Bende de öyle olmuştu. Hatta en son dayanamayıp bir arkadaşıma sorduğumda, o da aynısını demişti, 1 haftadır tuvalete çıkmıyormuş.

Bunun sebebi ne olabilir? 1 hafta boyunca 3 öğün yemek yiyorsun ve tuvalet yok. Girerken yapılan aşılardan dolayı mı, yoksa ortam değişikliği, heyecan, korku gibi psikolojik bir sebep mi?

Şap olduğunu düşünmüyorum çünkü komutanlar da bizimle aynı yemeği yerdi. Sonuçta adamlar akşam evlerine gidiyor, eşleri var vs. şap olsa yemezler.

 
fizyolojik ve psikolojikti diye düşünüyorum. ancak 10 gün de abartı geldi 3-5 gündür.


  • paintov  (06.04.22 04:22:32) 
komutanlar ortama alışık, siz değilsiniz.


  • baba553  (06.04.22 05:34:58) 
Şap zaten efsane.

Psikolojiktir.
Ben 2. Gün tuvalete gitmiştim.
  • ceketimi alip cikcam  (06.04.22 06:41:45) 
Abartı. Askerde ilk hafta tuvalete gidebildiysen, askere gittim demeye döndü bu iş. İlk gece o kadar uykum vardı ki, gidemedim. Yoksa ilk gece gidecektim.


  • allah yazdiysa bozsun  (06.04.22 07:44:12) 
ben 3 ay acemi birliği yaptım amasya'da

tuvaletler falan gayet çok ve temizdi.

10 gün tuvalete gidemedim. kimseye de soramadım tabi, ulan dedim heralde benim bağırsaklar iflas etti falan bi tribe girdim. günde 3 kere tuvalete gidip yapmayı falan denedim.

sonra düşününce askeriye yemekleri zaten malum, pek bişey yediğimi hatırlamıyorum 10 günde, kahvaltıda saralle çıkarsa, yumurta çıkarsa işte yanında 5 zeytin. öğle su gibi çorba, akşam su gibi mercimek. ekmekler zaten taş gibi. deli gibi kahve içerdim ama çünkü kahve makinaları vardı her yerde. kantine falan anca akşam gidiliyordu uzaktı, akşam da pek gidemiyorduk.

zaten kantin kartlı sistemdi, bize kart verip biz para yükleyene kadar 10 gün geçti.

3 ay acemi birliğinde 20 kilo verdim ama spordan falan değil, açlıktan.

askeriyede yemeklere girmek mecburi, yemeğe giriyon çıkıyon, kantine gidiyon ya acayip kalabalık oluyor, ya uzak ve zaman olmadığı için gidemiyon, acemi birliğinde haftasonu hariç bişey alıp da yiyebildiğimi hatırlamam. zaten eti cin, halley gibi şeylerden başka da bişey yoktu. vardı da kalmazdı ben gidip alana kadar.
  • killerbee  (06.04.22 08:51:42 ~ 08:55:58) 
Stres ve ortam değişikliği. İlk kez yurtdışına çıkınca, ilk kez kampa gidince vs. de aynı durumu yaşıyor insanlar.


  • plutongezegendegilmi  (06.04.22 10:43:18) 
Ben başkasına ziyarete gitmiştim başka bir şehire. 3-4 gün yapmamıştım. Gelmemişti yani. Ama eve dönünce zor olmuştu biraz. Mekan değişikliği olunca vücut kendince tedbir alıyor heralde.


  • pembe mezarlık  (06.04.22 11:22:27) 
yabancı ve kalabalık ortam olduğu için bence. ben hep yurtlarda falan kaldığım için alışkındım biraz. ilkini ertesi gün yapmıştım:) sonra gerisi her gün geldi.


  • nothing in my way  (06.04.22 12:03:23) 
Stresten, alışık olmadığın ortamdandır herhalde. Henüz gitmedim askere ama çokça duyuyorum bunları... Ha bir de, özellikle klozete alışık olanların onu bulamamasından, helataşına oturup oturamayacağını bilememesinden ötürü de olabilir.


  • 15 yildir okurum da simdi ne yazacagim  (06.04.22 12:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.