[]

Veri Depolama Ama Hangi Yolla?

Sevgili Romalılar,

Verilerimi normalde OneDrive üzerinde tutuyorum. Fakat acil ihtiyaç olan büyük hacimli video vs. gibi verileri indir tekrar yükle çok vakit alıyor. Ondan harici ssd-hdd gibi işlere giresim var. Normalde harici kutu ile ssd kullanıyorum ama hacmi 500gb olduğundan yetmiyor. Bana böyle 1-2TB'lık bişi gerek. Bu noktada bir kaç sorum olacak:

SSD'yi harici disk olarak kullanmak nedense güvenli geliyor, hdd'de bozulma riski daha fazla gibi düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Eğer cidden daha güvenli, paraya kıy 1tb lık al evladiyelik kullan derseniz gaza gelip alacağım. Yok hdd ile risk aynı derseniz hangi hdd'yi alayım? Özellikle usb c tipi çıkışlı bir hdd ye ihtiyacım var. Yine kutu alıp, içine hdd mi taksam? Bu konuda tavsiyeleriniz var mı kutu ve hdd olarak? Yok direkt hazır harici harddisk al derseniz öneriniz nedir?

Çok dağınık sordum ama illa konunun uzmanları beni toplar diye umuyorum :)

 
dostum video vs gibi büyük hacimli dosyalar için harici ssd almanı öneririm, performansı çok daha iyi. wd passport 512'lik kullanıyorum ben, canavar gibi çalışıyor.
onun dışında harici hdd'leri bir yedekleme çözümü gibi düşünme, düşüneceksen bile en az 1-2 farklı yere yedek al derim. bunlar el altında olan cihazlar, düşüyor çatlıyor patlıyor bir şeyler oluyor yine de bozuluyor. hdd'ler zaten hareketli parçalardan ötürü bozuluyor, ssd desen onların da yazma ömrü sınırlı, o yüzden sen bir tane hareketli, bi tane sabit olacak hdd al mutlaka.

  • roket adam  (05.04.22 20:39:43) 
Ozellikle kucuk HDD'ler bozulmaya cok meyilli, benim elimde 2 tane patladi.
O yuzden tavsiyem kesinlikle SSD olur, hem hiz olarak da avantajli, ses yok, dusursen kolay kolay birsey olmuyor vs.

1-2TB SSD al bu is huzur icinde cozulsun..
  • cooperr  (05.04.22 20:54:01) 
@cooperr +1
2.5 inch harici diskler enteresan bir şekilde bozulma eğilimli, eğer taşınabilir disk alacaksanız mutlaka SSD tercih edin, harddisklerde mekanik disk olduğundan bozulmnaya çok müsaitler yani bu aletler öyle hareket etmek için tasarlanmamışlar bence. Yeni nesil harddisklerde park özelliği her ne kadar eskiye nazaran daha başarılı olsa da SSDlerin eline su dökemezler.

Performans konusunda da SSD harddisklerin açık ara eline veriyor, yazma okuma hızları karşılaştırılmayacak kadar yüksek. Tek sorun fiyatı.

Son olarak Eğer amacınız sadece video, film kaydedeyim arada izlerim ise bir şey diyemem ama yedekleme amaçlı asla harici disklere güvenmeyin Cloud candır.
  • solo  (05.04.22 21:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.