[]

motosiklet sesi

bir komşunun bir tane motoru var buralarda. gece 3'te falan geliyor eve. çok gürültülü bir motor. gece 3'te evin içinde matkap kullanıyorlarmış gibi ses oluyor. bunun sesi için ne yapabiliriz? düzgün bir şekilde uyarsak nasıl tepki vereceğini bilemiyorum. desibel sınırı vs. vardır herhalde şehir içinde. onun çok çok üzerindedir. nereye şikayet etmek gerek.




 
Uyarsanız ne yapabilir ki, motor ile gelip gidiyorsa o saatte yapacak bir şey var mı , yanlış mı düşünüyorum


  • ceketimi alip cikcam  (05.04.22 18:58:27) 
Motorun fabrika çıkışı egzozuysa ve kendiliğinden gürültülüyse yapacak bir şey yok. Motor bağırsın diye sonradan takılan gürültülü egzozlar yasak, ceza yazılabiliyor. Trafik polisi gelip evin önündeki motora ceza yazar mı bilmiyorum.

www.milliyet.com.tr
  • kobuzchu kiz  (05.04.22 19:04:33) 
@ceketimi alip cikcam maskeni düzeltir misin dendiği için kavga edilen bir ülkede yaşıyoruz. ne olacağını bilemezsin.

75-84 desibel sınırı varmış sanırım araçlarda. bunun üzerinde olduğunu düşünüyorum. motorun normal sesi olduğunu sanmıyorum. ya sonradan bir işlem yapıldı ya da eski diyedir belki bilmiyorum. ama kesinlikle normal seviyenin çok üzerinde.
  • black mamba  (05.04.22 19:12:54) 
Valla öyle bir motorum olsa gece 3'te kullanamazdım sanırım. Motorcunun apaçisiyle patlak egzozlu şahinci takımı aynı familyadan, pek bi farkları yok. Rahatsızlığınızı çok iyi anlıyorum. Bırakın gece vaktini güpe gündüz Kadıköy'de barların arasından sırf dikkat çekmek için gaz veren tiplerle birgün arayı bozucam.

Ben olsam gece 3'te geldiği zaman çıkar durumu kibarca anlatmaya çalışırdım. Baktım olmuyor git gide dozu arttırarak kabalaşırdım sanırım. Adam gaz verip tatmin yaşayacak diye ben uykumdan olucam. Aşırı sinir bozucu bir durum.
  • msb  (05.04.22 19:29:41) 
Eğer motoru bıraktığı alan düz ise, rica edersiniz, apartmana yaklaşınca motoru stop eder ve iterek park alanına çeker. Ama mesela motoru bırakacağı yer yokuş yukarı ise böyle bir şey mümkün değil, ama genelde de motorcular öyle noktalara park etmeyi sevmezler. Siz anlatın böyle.


  • malheiros  (05.04.22 20:12:34) 
yıllarca @malheiros'un dediği gbii yaptım, motorum da çok ses çıkaran bişey değildi üstelik.

muhtemelen boş egzos veya ses çıkarsın diye özel takılmış egzos kullanan birisidir.
  • killerbee  (05.04.22 22:43:54) 
Benim de motorum var ve komşular rahatsız olmasın diye gece geç döndüğümde sokağa girince motoru söndürüyorum, 50 metre kadar elimle sürüyorum. Uyarın belki anlayışla karşılar lakin kavga çıkma riskini de göze alın. Ben olsam ve beni uyarsalar mahcup olur özür bile dilerim çünkü ben efendi ve saygılı bir insanim.


  • el conquerador  (06.04.22 03:40:57) 
düzgün bir dille rica ederseniz size kafa atacak değil. he, uyar uymaz bilemem. eğer harici egzoz takmışsa o zaten yasak, şikayet edebilirsiniz eğer ricanızı dikkate almazsa. bazı motorlar fabrika çıkışlı biraz sesli oluyorlar ve gece sessizliğinde iyice rahatsız edici olabiliyor, ona yapacak pek bir şey yok. ara gaz veriyorsa onu vermeyi keser en fazla, düşük devirde kullanır eve yaklaşınca. o biraz rahatlatır sizi.


  • motosiklet burclu adam  (06.04.22 04:12:21) 
@el conquerador stop ettiğiniz yere kadar olan sokaklarda ev yok mu? onlar da rahatsız oluyordur.

soruya cevap olarak, eğer fabrika çıkış egzoz ise hiçbir şey yapamazsınız ama sonradan modifiye ettirdiğini düşünüyorsanız polise şikayet edin. hem ceza yer, hem de düzelttirmezse trafikten men edilir.
  • mustafakesekci  (06.04.22 09:41:28) 
Orjinal eksoz değildir, siz kibarca uyarın. Efendi ve anlayışlı bir insansa hatasını fark eder ve bir önlem alır, ama hırtın tekiyse umursamaz ve gürültü devam eder.

İkinci Seçenekse konuyu uzatıp keyfinizi bozmayın derim, hırt biriyle baş edebilecek bir aileyseniz uğraşın ama naif insanlarsanız huzurunuz kaçar.
  • John Bloor  (06.04.22 10:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.