[]

Ayrılacak elemanın isteği saçma değil mi?

Şimdi bende bir eleman var(di). Ben müdür olduğum dakikadan itibaren sıkıntı çıkarttı. Müdürlerle beraber tahminimiz bize ise girerken "ya ben burada yükselir giderim" diye girdi ama ben müdür olunca "e napicam ben oldu" ve sürekli sorun çıkardı.

Neyse bu sene performans görüşmesinde is performansı için normal verdik ama karakter kısmı için düşük verdik çünkü is arkadaslari ile sorun yasadi, başka departman ile sorun yasadi, bir ara bir yanlış anlamadan biriyle 6 ay konusmamis sonradan fark ettik, oturduğu büro değişti onda sorun cikardi, yeni eleman onun eskiden oturduğu yere geçti sorun çıkardı (özetlersek kendisi satin almaci ama planlama ile oturuyordu ama planlamaya yeni eleman alininca onun satin alma burosuna geçmesi gerekti), çalışan anketlerinde sürekli düşük puan verdi ama 1'e 1 görüşmelerde konuşmadi, sürekli çalışan sendikasına konuştu ama bize karsi hiçbir sey demedi.
Biz de karakter kısmını gelişmesi gereken yer diye vs düşük puan ve düşük zam verdik.

Sonra ben kizla yil sonu degerlendirmesi yaparken bazı noktalarda biraz fazla kati oldugumuzu düşündüm, belki bazi süreçler daha iyi yönetilebilirdi diye düşünüp bir de kiz bana böyle motiveymis vs diye konuşunca toplanti sonrasında kendi müdürlerim ile konustuktan sonra ek zam istemeye karar verdim. Bu da tabi holding tekrar onayı demek ve ek süreç. bu süreç de nisanda başlıyor (normal zam subatta onaylaniyor, ilk zam mart ayi sonunda mart ayı maasi ile aliniyor. Nisan ayında ek zam istekleri konuşulabiliyor)

Kiz 24 martta istifa sundu, başka is bulmuş ki ben aylardır iş aradığını hissediyordum ve sirket olarak ayrılmasindan mutluyuz. Hatta 1 hafta erken ayrilacak, istegini kabul ettik.

Yalniz kiz bana simdi bu ek istemeyi planladığım zammi sordu.
Ik zaten istifasini sunduğu ve 1 hafta erken gidecegi için kendi isimizi yaptık tabiki hayır dedi.

Yani kendim için düşünüyorum; Alacağı zammin maasa etkisi tam olarak 9 euro falan o da bir adet McDonald's menüsü anca.

Bu arada zam hakkini alamıyor vs değil. Bu benim kendi insiyatifim ile verdiğim bir karardi ve kendisine de kesin olmadığını ama ugrasacagimizi soylemistim.
Ama haftaya cuma ayrılacak çalışan icin ben holdinge ne diyeyim? 1 hafta sonra ayrilacak eleman için zam onayi verir misiniz kadar salakça bir istek duymamislardir heralde.

Sizce çalışanın bu isteği, ki hakedilmis bir olay da degil, 9-10 Euro için mantıklı mi? Çok saçma durmuyor mu? aylik maasinin 0.004'u oluyor konustugumuz para. Isini buldu ayrılıp gidiyor, issiz de kalmayacak.

 
Tabi ki sacma. Su aydan itibaren su kadar zam alacaksin seklinde kesin bir yazili bildirim yapilmamis. Ben olsam yukaridan onay gelmedi o yuzden bir sey yapamiyorum deyip basimdan savarim.


  • vudin  (05.04.22 18:36:07) 
mantıksız
sonunda ne çıkacak diye okudum o kadar, sne bir de bu kadar yazmışsın

  • mantık  (05.04.22 18:43:12) 
@vudin yok ya kiza kesin olmadigini ama ugrasacagimizi söyledim çünkü görüşmede motive, sanki ek gorevlere hazir vs gibi geldi. Dedim belki bu kizi hala kazanabiliriz yani.

Ik zaten mail atti, şirketten ayrilacagi icin zam isteği reddedildi diye, daha çok bilgi isterse bizle konussun dedi. Zaten ik'ci da baya şaşırdı isteğe ama neyse :)
  • logisticsmanager  (05.04.22 18:44:04) 
@mantik abi bazen linc yenilebiliyor bilgi olmayınca sonra "e bilgi yazmamissin başlıkta" oluyor :) bunları yazmasam kızın zam hakkını vermiyoruz gibi anlasilirdi diye bilgiyle yazdım.
Sonuçta 9 euro haksa alınmalı. Onun konuşması bile olmazdı.

  • logisticsmanager  (05.04.22 18:46:24) 
Holding'e birsey deme, eleman tatava yaparsa 10 euro ver eline, bir tane de kagit imzalat "ben elden 10 euro aldim" diye, yolla gitsin.

Bi arada binde 4 zam da efsaneymis, Evropa'da durum harbiden cohh eyyi :D
  • cooperr  (05.04.22 20:27:40) 
@coopper zammi o değil. Almasini düşündüğüm ekstra zam/12, bunun 10 günlük oranı çünkü 10 iş günü kadar çalışmış olacak, bunun üstüne Brüt net oranı.

Kısacası Avrupa'daki zam oranıyla alakası yok. Calisanlara genel olarak hesaplanan enflasyondan zam yaptık, üstü de oldu.
  • logisticsmanager  (05.04.22 20:34:56) 
@logisticsmanager

Ok dedigim gibi ben olsam elden veririm, kagit imzalatip sepetlerim.
  • cooperr  (05.04.22 20:51:30) 
10-12 euro bi şeyse, ve çok gürültü yapıyorsa elden verin geçin derim.


  • kaptankedi  (05.04.22 20:57:16) 
Elden vermek ayrı sıkıntı çıkartır. Onaylanmamış veya iletişimi yapılmamış ise bir şey yapmaya gerek yok bence.


  • efx  (05.04.22 21:40:06) 
Ek zam yaptırdım dediğiniz zam tam olarak 9 euro mu?


  • regina phalange  (05.04.22 21:56:24) 
"IK'dan ret geldi ben zaten orani bilemiyorum. Isterseniz IK ile gorusun bu konuyu, zaten bana da IK ile goresebileceginiz soylendi" diyip topu IK'ya atin bence.


  • 65 derece  (05.04.22 22:04:05) 
ben zaten akıl istemiyorum, holding reddetti çünkü işten ayriliyorsun dedim geçtim. Elden falan vermem tabiki, Fransa'da böyle bir iş yapmam :)

Benim sorum aslında bu çok saçma bir istek değil mi olayı. Yani ben inanamadim bunun konusulmasina, hatta ik ve benim müdürler de sasirdi.

@regina; hayır ek zam olarak yıllık 350 euro gibi bir şey yapmak istedim. Aylık 25-30 euro bir şey yapar nette, bir internet faturası işte :)
  • logisticsmanager  (05.04.22 22:09:00) 
Sacma bir istek, ne koparsam kardir demis herhalde


  • fakyoras  (05.04.22 22:34:00) 
evet sacma. ama zaten kiz da sacma biriymis, normal gelmistir ona :)


  • 65 derece  (06.04.22 10:11:30) 
Abi kiz "istifamin ekstra zam isteğini etkileyecegini dusunmemistim" dedi. Paralel evrende falan yaşıyor galiba, neyse :)


  • logisticsmanager  (06.04.22 12:35:15) 
Türk gözüyle baktığımızda aşırı saçma ama belki Fransız gözünden bakınca o kadar saçma değildir :)

Uzun süredir Fransa'da yaşıyordunuz sanırım, siz çok daha iyi bilirsiniz, ben de Fransız okulunda yaşlandığım için direkt şu geldi aklıma, bazen bazı Fransızlar hak konusuna obsesif derecede takık olabiliyorlar. Yani bir pirinç tanesinin hesabını yapabilirler gibi gelmiştir bana hep :))
  • la lykia  (06.04.22 12:55:48) 
@la lykia yok yani hak olsa harbiden hiç sorun değil. Misal harbiden her şeyin hesabı yapılır, iceride hiçbir şey kalmaz. Ortada hak edilmiş, garanti edilmiş bir olay yok. Ben bu kizi belki kazanabiliriz, belki ekibe entegre olabilir diye çok acayip bir fark olmasın istedim (ilk zamminda neredeyse 600 euro fark vardi diğerlerine oranla) ama ona da on kere garanti olmadığını ama ugrasacagimizi söyledim. Ayrılan adam için ben niye holding ile ugrasayim.
Kızın kötü ayrıldığı 3. Is yeri olacagiz, bu saatten sonra anca babasi referans olur, gelecekteki müdürlerine başarılar dilerim :)

  • logisticsmanager  (06.04.22 14:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.