[]

Elektrikli Scooter hizmetini kimler neden kullanıyor?

Merhaba dostlar,

Dün oğlum çok ısrar ettiği için evimizin önündeki direğe bağlanmış elektrikli scooter'ın uygulamasını yükleyip kullandım, oğlumla birlikte 15 dakikalık bir sürüş deneyimimiz oldu mesafe 2.5km, tabi çok eğlendik bu konuda hakkını yemeyelim ancak sürüş sonrasında sürüşü bitir diyerek aleti yerine kilitledik ve 2.5km 15 dakikalık sürüş için 23 TL yazdığını gördüm.

Şimdi şöyle bir durum var, eğer eğlenmek için kullanıyorsanız evet gayet makul ancak kimler 2.5km mesafe için 23TL ödüyor merak ettim doğrusu. Ev ile ofisim arası araçla tam olarak 17 km, 2 kez taksiye bindim 35TL yazdı kendi aracımla her gün gidip geliyorum muhtemelen onda da o kadar benzin yakıyordur diye tahmin ediyorum yani neredeyse 7 katı daha pahalı bir seyahat şeklini kimler neden kullanıyor merak ettim.

Epeydir kendi aracımı kullandığım için toplu taşıma ücretlerini bilmiyorum ancak onların da bundan daha ekonomik olduğundan şüphem yok. Absürt bir soru ise lütfen kusura bakmayın.

Edit : bilgilerde hata yapmışım güncelledim haksızlık olmasın.

 
15dk'da 1,5 km az, 3-4 km arası yol gidilebiliyor o sürede. Dakikalık ücret olduğu için ne kadar hızlı hareket edersen o kadar mantıklı hale geliyor.

Benim yaşadığım yerde taksi bulmak imkansız belirli saatler dışında, çok bekliyorsun. Mesela osmanbeyden Beşiktaş iskeleye inmek için taksi beklesen 10 dk min bekleme süresi, bulduğun taksinin tribi osu busu dert. Yürüsem 20-25 dkya inerim diyip yürüyorum ben mesela ama bazen acelem oluyor ya da efor sarf edesim gelmiyor.

Ya da osmanbey-taksim ya da mecidiyeköy yönü tek metro durağı ama in çık bekle derken, scooter'lar ile daha hızlı oluyor.



Keza taksinin trafiği beklemesi de dert, bunda öyle bir dert yok.
  • Bruce  (05.04.22 09:37:16) 
@Bruce, anladım o zaman mesafeden ziyade süre önemli, biz tabi eğlenmek ve denemek amacıyla kullandığımız için trafiğe çıkmadan mümkün olduğunca ara sokaklarda fazla hız yapmadan kullandık, ama bu da kazalara sebep olmaz mı, insanlar sırf daha az yazsın diye ışık ihlali yapar kontrolsüzce hızlı kullanır vs.


  • solo  (05.04.22 09:40:01) 
@solo, aynen öyle. Sırf kuralken bile kırmızı ışıkta beklemeyen insana bi de "beklersen daha çok para ödersin" mantığıyla yaklaşmak bence de tehlikeli.


  • Bruce  (05.04.22 09:44:58) 
haftasonu arabayı servise bıraktım, en yakın avm yürüme 1 saat mesafedeydi. yürüyerek gittim.
ancak dönüşte gözüm yemedi 1 saat yürümeyi, "martı görürsem binerim" dedim. 10 dakika sonra bir tane martı gördüm bindim. yaklaşık 3 km yola 16 lira ödedim benim için ultra verimli oldu.

  • teritori  (05.04.22 09:45:17) 
ataşehir'de oturuyorum, haftasonu göztepe - caddebostan üzerinden sahile inmek arabayla 40-50-60 dakika sürebiliyor, trafiğini geçtim otopark yeri bulmak imkansız. yol boşken altı üstü on dakikalık mesafe. üstüne para versem gidesim gelmiyor.

scooter ile evden çıkıp sahile inmem max 17-20 dakika sürüyor ve araba içinde sıkışmışlık hissi, otopark dertlenmesi vs de yaşamıyorum
  • roket adam  (05.04.22 11:03:40) 
Ben bunu kuran kişilerden birisinin videosunu izlemiştim, şirketin kurucusu bu scooterların yurt dışında genelde metro veya limanlara yakın yerlerde bolca oldugunu göslemlemiş. yani asıl ulaşım aracına ulaşmak için kullanılan bir araç.

sahillerde çocuklar eglensin diye genelde kullanılıyor ama asıl amacı bu ve aslında bakarsanız metroya yürümek yerine bunu kullanmak avantjlı, taksi bulmak oldukça zor.

bence asıl sebebi bu.
  • liberal  (05.04.22 11:09:15) 
şimdi 17 km yola 35 tl taksi tutmaz onu söylim. geçen sene falan heralde. şu an baktım 17 km için 83.5 tl gösteriyor. o da trafik yoksa.

scooter genelde kısa mesafelerde (2-3-4 km) falan, alternatif olmadığında ve eğlenerek gidilmek istediğinde kullanılıyor. benim evim metroya 2-3 km mesela. ben bazen kullanıyorum güzel oluyor. 8-10 tl falan veriyorum çok koymuyor.
  • jelly bear  (05.04.22 12:32:02) 
Çok güzel geri dönüşler oldu, ben scooter'ı a noktasından b noktasına seyahatte taksi ve toplu ulaşım araçlarına alternatif olarak düşündüm hep. gördüğüm kadarıyla insanlar acele işleri olduğunda, alternatif ulaşım aracı bulamadıklarında ve yakın mesafede yürümeye alternatif olarak kullanıyor bu da gayet makul, ayrıca mesafeden ziyade süreye göre fiyatlandırma politikası da olayı aydınlatıyor herkese tekrardan teşekkür ederim.


  • solo  (05.04.22 12:46:12 ~ 12:47:12) 
Kozyatagindan caddeye/bostanciya inerken teksem ve yurumek istemezsem kullaniyodum. Taksi aramakla ugrasmaktansa daha rahat oluyordu. 2 sene once taksiden cok az ucuzdu sanirim


  • fakyoras  (05.04.22 16:39:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.