[]

Kredi çıkmayan kişiye kredi çıkartan kurum?

Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşım var ödeyemediği kredisi hacize icraya düşecek, bankalar kredi vermiyor, düşmemesi için yol ararken Artı365 Finans diye bir firma bulmuş. Aktifbank'tan kredi çıkartıyoruz demişler, direkt sizin adınıza, bize kredinin %10'unu komisyon olarak vereceksiniz sonra bizle alakanız kalmıyor demişler. Bizim arkadaş da varsayalım kredi çıktı ben de size %10'u atmadım, ne olacak demiş o zaman. İş modellerini sorgular şekilde. Firma temsilcisi de bu arkadaşıma çat diye ev adresini yollamış. Tefeci gibiler mi anlayamadım. Baktık websiteleri falan var epey profesyonel duran, iş ilanları var kariyer.net'te vs. Daha önce hiç duyan eden var mıdır?

Telefon üzerine vs. alışveriş kredisi çıkartıldığını duymuştum da öyle bir şey mi acaba bu?

 
Muhtemelen sözleşme tarzı bir belge imzalatıyorlardır, olur da arkadaşınız bu borcu ödemez ise bu sözleşmeyi kullanarak yasal yollarla tehsil ediyorlardır ki bu tür firmaların muhtemelen yasaların üstünde bir B planı vardır diye tahmin ediyorum yani kimse o riski alıp ödememezlik yapmaz.

Bankalar bile artık ödenmeyip temerrüte düşmüş kredileri bunlar gibi firmalara satıyor biz ilgilenemiyoruz alın sizin olsun diyerek. Onlar da size ulaşamazsa, eşinizi, çocuğunuzu, anneninizi, babanızı tüm sülalenizi tek tek arayıp sizi rezil ediyorlar.

Benzer bir durum çok yakın bir akrabamızın başına gelmişti adamın yıllardır konuşmadığı, görmediği şehir dışındaki teyzesini bile aramışlar onlar da baskı yapmıştı akrabamıza git borcunu öde biz senin derdini çekmek zorunda değiliz diye.
  • solo  (05.04.22 09:34:12) 
Bu tür kurumların genellikle anlaşmalı olduğu bir şube müdürü vs oluyor. Komisyonun bir kısmını şube müdürü ile paylaşıyorlar bir kısmını kendileri alıyor. Şube müdürü muhtemelen kredi onaylamada kendi insiyatif hakkknı kullanıyordur ya da kredi sisteminde ufak bir açık bulmuştur onu değerlendiriyordur. Teorik olarak mümkün, banka fark ederse olan banka çalışanına olur. Burada risk alan tek kişi banka çalışanı.


  • gokank4  (05.04.22 10:30:15) 
gokank4. +1.

Zamanında babam bir iş kurup batırmıştı ve böyle bir yere gitmiştik. O bizi bir şubeye yönlendirdi, şube müdürü ile görüşüp kredimizi onaylatmıştı. O zaman cep bankacılığı falan olmadığından firmadan bir adam da gelmişti, parayı çekip bir kısmını ona vermiştik. Yıllar yıllar sonra bankada çalışan bir arkadaşıma sorduğumda emekliliğe yakın olan şube müdürleri bu tür işlere girişiyormuş. Sonuçta insiyatif hakkı var ve bunlara kullanıyor. Yakında emekli olacağından performansmış, kredinin batmasıymış hiç umrunda olmuyormuş.
  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (05.04.22 10:36:51) 
Şube çalışanlarının ve şube müdürlerinin insiyatif kullanma hakları var. +1

Ama şöyle de bir durum var diye biliyorum. Diyelim ki, x bir adama şube müdürü insiyatif kullanarak krediyi onaylattı sisteme. Bu x kişisi borcunu ödemedi, kredi temerrüde düştü, batık oldu vs. İşte o noktada o şube müdürünün de banka iç sisteminde ki puanı, daha sonra kullandırmak istediği büyük miktarlarda ki kredilerin olumsuz/reddedilmesine de sebep oluyor. Tabii bu benim yıllar evvel kamu bankasının birisinde bölge müdürlüğü yapan uzak akrabadan edindiğim bir bilgi, bugün geçerli olmayabilir.
  • skzr  (05.04.22 11:48:13) 
Aktifbank baska yerden kredi alamayanlara cok daha yuksek faiz ile kredi veriyor. Bir arkadasim o donem icin korkunc faizlerle borcunu cevirip hayatini geri duzene sokabildi ama borc sarmalina giren herkes bunu yapamayabiliyor.


  • cleric  (05.04.22 14:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.